Megjelent, és máris nagy siker a Halo: Reach
dreampage 2019. Dec. 05.

A 343 Industries elkészült a Bungie klasszikusának felújított verziójával, és hosszú idő után ez az első alkalom, hogy Halo játék PC-re is megjelent. A Reach első helyre került a Steam eladási listán, és konzolon is sokan játsszák, mivel Xbox Game Pass-ban is elérhető.

A rajongók hosszú idő óta kérték, hogy a Halo: The Master Chief Collection gyűjteménybe kerüljön be a Reach is. Az előzmény, amelyben megismerhetjük a címszereplő kolónia sorsát, a Bungie utolsó Halo játéka volt, így több szempontból is egy korszak végét jelentette a sorozat történetében. A játékban a Noble Team újonc Spartan katonáját alakítjuk, abban az időpontban, amikor a Covenant megkezdi hadjáratát az emberiség ellen. A Halo: Reach története épp azért izgalmas és hatásos, mert már az elejétől kezdve ismerjük a végét.

Most már nemcsak az Xbox 360-as eredetit játszhatjuk a visszafelé kompatibilitás programban. HDR támogatással, Xbox One X-en 4K felbontással és 60 fps képfrissítéssel tért vissza a felújított verzió, ami most először PC-n is elérhető, a Microsoft Áruházban és Steamen is. Utóbbi platformon a legnépszerűbb a játék, megjelenésekor rögtön az eladási lista élére ugrott.

Aki viszont nem akarja, annak meg sem kell vennie a játékot, az ugyanis elérhető a konzolos és a PC-s Xbox Game Pass kínálatában is (külön megvásárolva 3,500 forintba kerül). Fontos megjegyezni, hogy nem különálló játékról beszélünk, szükség van hozzá a Halo: The Master Chief Collection-re is. Ez szintén benne van Game Pass-ban. A felújított játék tartalmazza a teljes kampányt és a Firefight módot, míg a komplett PvP multiplayer élmény magában a Master Chief Collection-ben is benne van.

Szóval, itt az idő – akár konzolon, akár PC-n, de vissza lehet térni a Reach-re, hogy újra átéljük ezt a remek (és mellesleg sok magyar vonatkozást is tartalmazó) történetet. Az Xbox One változat adatlapja az alábbi linken található, aki PC-re keresi, a Microsoft Store-ban és Steamen is megtalálja.