Megjelentek a Kingdom Hearts gyűjtemények
dreampage 2020. Feb. 18.

Hosszú idő után végre Xbox One-on is teljessé válik a Kingdom Hearts sorozat. A Square-Enix legendás JRPG gyűjteményei a mai napon debütálnak a Microsoft konzolján.

Tavaly év végén, az X019 rendezvényen érkezett a hír, hogy a Square-Enix végre Xbox One-ra is elhozza a klasszikus Kingdom Hearts játékok gyűjteményeit. Az ígéret ma vált valósággá, megjelent ugyanis a Kingdom Hearts – HD 1.5+2.5 ReMIX és a Kingdom Hearts HD 2.8 Final Chapter Prologue című csomag, így most már az összes részt együtt játszhatjuk a Microsoft platformján.

A friss megjelenések további érdekességgel is szolgálnak. Egyrészt mindkét gyűjtemény rendelkezik Xbox One X támogatással – a felújított, nagyfelbontásra húzott remastereket ezzel 4K felbontásban is élvezhetjük. Másrészt örülhetnek az achievement vadászok is. Az 1.5+2.5 gyűjtemény nem kevesebb, mint 200 eredményt és 4000 Gamerscore-t kínál, a 2.8 pedig ehhez csap még kétezret. Tartalomból és kihívásból tehát nem lesz hiány, annyi szent.

De mit is kínál pontosan a két gyűjtemény? Nézzük részletesen:

Kingdom Hearts – HD 1.5+2.5 ReMIX (14,900 Ft):

  • KINGDOM HEARTS FINAL MIX
  • KINGDOM HEARTS Re:Chain of Memories
  • KINGDOM HEARTS 358/2 Days (felújított HD átvezetőkkel)
  • KINGDOM HEARTS II FINAL MIX
  • KINGDOM HEARTS Birth by Sleep Final MIX
  • KINGDOM HEARTS Re:coded (felújított HD átvezetőkkel)

Kingdom Hearts HD 2.8 Final Chapter Prologue (18,000 Ft):

  • KINGDOM HEARTS 0.2 Birth by Sleep – A Fragmentary Passage –
  • KINGDOM HEARTS χ Back Cover (film)
  • KINGDOM HEARTS Dream Drop Distance HD

Nem árt felkészíteni az otthoni routereket, mert az első csomag több, mint 57 GB, a második pedig csaknem 29 GB tárhelyet igényel. De valószínűleg megéri a letöltés: minden idők egyik leghíresebb és legkedveltebb japán szerepjáték-sorozatát kapták meg az Xbox One tulajok, akik így a videojáték-történelem egy komoly darabját pótolhatják be sok év várakozás után.

Ezzel egyébként nincs vége a februári Kingdom Hearts dömpingnek. Még ebben a hónapban, 25-én érkezik a Kingdom Hearts III: Re-Mind kiegészítő, amely egy teljesen új kampányt, fotó módot, új nehézségi beállításokat és más extrákat tartalmaz a sorozat legfrissebb részéhez.

A Kingdom Hearts rajongó Xbox játékosok mostantól tehát végképp belevethetik magukat Sora és a híres Disney szereplők világraszóló kalandjaiba. Mindenkinek nagyon jó játékot hozzá!