Megjelentek az Xbox Series X|S konzolok
dreampage 2020. Nov. 10.

A mai napon új generáció kezdődik. November 10-én kerül a boltokba a Microsoft két újgenerációs konzolja, az Xbox Series X és az Xbox Series S. A szupergyors Xboxok mellett számos új játék és feljavított exkluzív is elérhetővé válik.

Hosszas várakozás végére tesz pontot a Microsoft 2020. november 10-én. A mai nappal végre kezdetét veszi az új, kilencedik konzolgeneráció, amelyet az Xbox Series X|S konzolok indítanak. Az új korszak erősségei közé tartozik a villámgyors SSD, ami nagyon rövid töltési időket tesz lehetővé, a korábbiaknál sokkal gyorsabb processzor, amely megteremti az alapot a 60 fps játékokhoz, és a teljes körű kompatibilitás, amivel az előző három Xbox generáció játékait jobb minőségben játszhatjuk.

Az új konzolok gerincét alkotja még az Xbox Velocity Architektúra, ami a kontroller válaszidejétől kezdve a képernyők kezeléséig a leggyorsabb, legprecízebb játékmenet érdekében minden hardveres és szoftveres összetevő optimalizációjáért felel. Plusz olyan új technológiák is elérhetővé válnak a konzolosok számára, mint a DirectX Raytracing, a Mesh Shading, Sampler Feedback, a hardveres gyorsítású gépi tanulás, és sok minden más, köszönhetően az AMD RDNA 2 alapú rendszernek.

Az eredmény: Xbox Series X|S konzolokon gyorsabban és jobb minőségben játszhatunk, mint korábban bármikor. A játékok kevesebbet töltenek, jobban futnak és magasabb grafikai beállításokat használnak, az új kontrollerrel pedig kényelmesebben játszhatóak.

Xbox Series X

Minden idők legerősebb Xbox konzolját a 4K/60 fps játékhoz tervezték, de támogatja akár a 120 fps képfrissítést is, amit több játék máris kihasznál. Aki rendelkezik 120 Hz frissítésű tévével vagy monitorral, még simább játékmenetnek örülhet. Mindehhez kompakt méret, egyszerű használat, hangtalan működés és kedvező energiafogyasztás is párosul.

  • 8 magos AMD Zen 2 processzor
  • 12 TFLOPS AMD RDNA 2 grafikus egység
  • 16 GB GDDR6 memória
  • 1 TB SSD
  • Xbox Velocity Architecture
  • 4K, 8K, 120 fps, DirectX Raytracing támogatás

Xbox Series S

Következő generációs élmény az eddigi legkisebb Xbox konzolban – ezt kínálja a Series S, amely a valaha készült legkisebb játékgép a Microsofttól. Ebben ugyanaz a processzor dolgozik, mint a „nagy testvérben”, és ugyanaz a belső felépítés, viszont alacsonyabb felbontáshoz méretezve. Azoknak lehet tökéletes választás, akik 1080p tévével vagy monitorral használnák. Ugyanazok a játékok, ugyanaz a sebesség és teljesítmény, csak alacsonyabb pixelszámmal. Teljesen digitális konzol, így ebben nincs lemezmeghajtó sem. Családosoknak, gyerekeknek, esetleg második konzolnak megfelelő választás, egyúttal ez a legmegfizethetőbb next-gen konzol.

  • 8 magos AMD Zen 2 processzor
  • 4 TFLOPS AMD RDNA 2 grafikus egység
  • 10 GB GDDR6 memória
  • 512 GB SSD
  • Xbox Velocity Architecture
  • 1080p, 1440p, 120 fps, DirectX Raytracing támogatás

A legjobb új játékok az első napon

Az új konzolok mellé érdemes új játékokat is választani. November 10-én, az Xbox Series X|S megjelenésével nagyon sok játék kerül a boltokba, illetve digitálisan a Microsoft Store-ba, amik ezeken a gépeken sokkal szebbek és sokkal jobbak, mint bármelyik másikon. Érdemes ezekkel a kalandokkal indítani az új generációt.

Assassin’s Creed Valhalla (4K, 60 fps)

A Ubisoft nyílt világú szerepjáték-sorozatának legújabb darabja a vikingek és a szászok középkori háborúját tárja a szemünk elé. Ez lesz az első Assassin’s Creed játék, amit konzolon is 60 fps képfrissítéssel játszhatunk. Eivor kalandja az év egyik legnagyobbjának ígérkezik.

Dirt 5 (4K, 60 fps, 120 fps)

A Codemasters off-road versenyjátékának új kiadása nagyon vadnak ígérkezik, egzotikus helyszínekkel, látványos dinamikus időjárással, pályaszerkesztővel, és tükörsima képfrissítéssel. Ez az első versenyes játék, ami a 120 fps képfrissítést is támogatja.

The Falconeer (4K, 60 fps, 120 fps)

Egyetlen ember munkája ez a gyönyörű kalandjáték, amelyben egy sólyom hátán repülve vehetjük fel a harcot az ellenséggel a végtelen, nyílt világ felett. Mintha csak a Panzer Dragoon spirituális örököse elevenedne meg a képernyőn. A csodálatosan szép grafika akár 120 fps-sel is képes mozogni.

Gears Tactics (Xbox Game Pass, 4K, 60 fps, VRS)

Végre konzolokra is megérkezik a Gears of War univerzum első, körökre osztott stratégiai játéka, amelyben Gabe Diaz és csapata küzd a sáskák végtelen hadserege ellen. A rendkívül látványos játék Series X-en 4K/60 fps-sel fut, és belsős cím lévén Game Pass tagsággal is elérhető.

Tetris Effect: Connected (Xbox Game Pass, 4K, 60 fps)

Minden idők egyik legjobb Tetris változata Xbox konzolokon exkluzív multiplayer módokkal bővül, így ezt a zenés, neonfényes puzzle játékot már egymás ellen, vagy egymással együttműködve is játszhatjuk. Ráadásul a megjelenés pillanatában Game Pass tagsággal is.

Yakuza: Like a Dragon (4K, 60 fps)

Folytatódik a népszerű Yakuza sorozat, vadonatúj főhőssel a középpontban. Ichiban Kasuga kalandjai a modern Japánban, körökre osztott harcokkal, választható angol vagy japán szinkronnal, Xbox Series konzolokon 60 fps képfrissítéssel, az év egyik leglátványosabb és legőrültebb kalandja lesz.

Feljavított exkluzívok

A Microsoft játékfejlesztő stúdiói nem tétlenkedtek az elmúlt időszakban. Sok régebbi kedvenc kapott (vagy hamarosan kap) Xbox Series X|S optimalizációt, aminek köszönhetően szebbek, gyorsabban betöltenek, és jobban futnak, mint valaha. Az új konzolok erejét ezek is remekül megmutatják, olyan grafikai minőséggel, ami eddig a PC-s játékosok kiváltsága volt.

  • Forza Horizon 4: 4K felbontás mellett is 60 fps képfrissítés, plusz megnövelt látótávolság, grafikai részletesség és effektek.
  • Gears 5: Maximálisra csavart grafikus beállítások, 4K/60 fps kampány és 4K/120 fps multiplayer. Ugyanez Series S-en is elérhető, kisebb felbontások mellett.
  • Grounded: 4K felbontás és stabil 60 fps képfrissítés részletesebb grafikával együtt.
  • Halo: The Master Chief Collection: Gyorsabb töltési idők mellett az összes klasszikus Halo játék akár 120 fps képfrissítéssel játszható.
  • Sea of Thieves: A Rare kalózos multiplayer játéka végre konzolon is 60 fps-sel játszható, Series X-en 4K, Series S-en 1080p felbontás mellett.
  • State of Decay 2: A nyílt világú zombis túlélőjáték is 60 fps-sel fut, az eddigi – nem túl stabil – 30 helyett.
  • Ori and the Will of the Wisps: Series X-en 4K/120 fps vagy akár 6K/60 fps, maximumra csavart grafikával. Series S-en 4K/60 fps vagy 1080p/120 fps, szintén maximum látvánnyal.
  • We Happy Few: A Compulsion Games bizarr kalandjátéka gyönyörű 60 fps-sel játszható.

A fentieken kívül sok külsős játék is kapott már Xbox Series X|S optimalizációt, például az Ark: Survival Evolved, No Man’s Sky, WRC 9, The Touryst, Observer: System Redux, hamarosan pedig még továbbiak érkeznek – Fortnite, Destiny 2, és még lehetne sorolni.

Ezzel új korszak kezdődik az Xbox történetében. Egy új generáció, ami a kevesebb várakozásról, a több játékról, a sebességről és a még szebb produkciókról szól. A Series X|S konzolokkal egy új szint válik elérhetővé, ami a régi és az új játékokat is érinti. Mindkét gép november 10-től kereshető a magyar boltokban. Mindenkinek nagyon jó játékot kívánok az új generációban!