Megújulnak az Xbox Live Avatarok
dreampage 2017. Jun. 15.

Idén ősszel teljesen átalakulnak a jelenleg alig használt Xbox Live Avatarok. Új kinézetet, sokkal több lehetőséget, jobb kidolgozást és animációkat kapnak a figurák, akik ezáltal várhatóan komolyabb szerephez is jutnak a jövőben.

A Microsoft az E3-on jelentette be, hogy teljesen átalakulnak az Xbox Live Avatarok. Ezek először 2008-ban bukkantak fel, és az akkori Xbox 360 dashboard prominens helyét foglalták el, hogy aztán később igencsak háttérbe szoruljanak. Manapság se Xbox One-on, se Windows 10-en nincs semmilyen szerepük, ez azonban hamarosan megváltozik. Teljesen új külsőt, és milliónyi új lehetőséget kapnak virtuális kivetüléseink.

Az új Avatarok Unity rendszerben készülnek. Nemcsak a kinézetük javul sokat, de animációs filmeket idéző mozgást, arcmimikát és valódi fizikát is kapnak. A ruhák élethűen mozognak rajtuk, és sokkal komolyabb kellékeket tehetünk melléjük. Felszerelések, járművek, változatosabb ruhák stb.

A cél az, hogy bárki, de tényleg bárki kifejezhesse magát online, ezért olyan lehetőségek is bekerülnek a rendszerbe, amik eddig nem: többféle testalkat, teljesen szabadon választható bőrszín, nemtől függetlenül vásárolható és viselhető ruhák, extrém kiegészítők és öltözékek. Avatarjaink lehetnek sérültek vagy protézissel élők, sőt, ha valaki gyermeket vár, még ezt is kifejezheti saját Avatarjával, miután a női figurák még pocakot is növeszthetnek.

Az „Avatar 2.0” névre keresztelt új rendszert elsőként Windows 10-en próbálhatjuk majd ki, később pedig Xbox One-ra is átköltözik. Hogy az önkifejezésen kívül mi lehet a szerepe, azt jelenleg csak találgatni lehet, de túl sok munkát fektetnek bele ahhoz, hogy csak az Xbox Live profilunkon pózoljanak ezek az új karakterek.

Még az E3 előtt röppent fel a pletyka, hogy az Avatarok számára a Microsoft egy új, virtuális teret hozna létre, ahol közösen lehet beszélgetni, kalandozni és játszani. Ilyen kidolgozású figurákkal és Unity motorral ez abszolút logikus lépésnek tűnik. A továbbiakat megtudjuk idén ősszel, elsőként tehát Windows 10-en.