Mi az a ReCore?
dreampage 2015. Jun. 16.

Az idei E3-as konferencia egyik legérdekesebb és legmeglepőbb címe volt a ReCore, ami egy olyan Xbox One exkluzív, ami tényleg a semmiből bukkant elő. Nem szivárgott, hanem tényleges új IP-ként szerepelt a műsorban. De mi is ez a játék tulajdonképpen?

A ReCore című kalandjáték félig japán, félig amerikai fejlesztés. A producere Keiji Inafune (a Mega Man, az Onimusha és a Dead Rising sorozatokért is ő felelt, de több Resident Evil epizódon és sok legendás Capcom játékon is dolgozott), a fejlesztője pedig az az Armature Studio, amely korábban több nagy nevű játék portján dolgozott (Borderlands: Handsome Collection, Injustice, Batman: Arkham Origins Blackgate). Ők, és Inafune saját cége, a Comcept közös fejlesztése ez a vadonat új játék.

Egy poszt-apokaliptikus világban járunk, amit már nem az emberek, hanem robotok uralnak. Hogy mi okozta a világégést, azt egyelőre homály fedi, annyi biztos, hogy ebben a környezetben életben maradni nem egyszerű. Játékosként az egyik utolsó megmaradt embert irányítjuk, egy lányt, aki egy cserélhető elektronikus magnak köszönhetően barátságot köt bátor és lázadó robotokkal. A játék címe is innen ered: a mag kiemelhető az egyik robotból, és betehető a másikba, így eltérő méretű, képességű és személyiségű gépek szegődnek mellénk.

A készítők szerint a ReCore egy akció-kalandjáték, méghozzá az érzelmekre ható történetmeséléssel. A robotok el akarnak pusztítani, nekünk pedig az életben maradás, más túlélők felkutatása és talán a világ megmentése a feladatunk. A játéktérként szolgáló világ méretes és teljesen dinamikus változatosságot ígér, feltárandó titkokkal, amik az események hátterébe engednek majd bepillantást.

A ReCore 2016 tavaszán jelenik meg Xbox One exkluzívként.