Microsoft PlayIT Show 2016 Ősz
dreampage 2016. Nov. 23.

Most szombaton visszatér Közép-Európa legnagyobb videojátékos rendezvénye. A 2016-os őszi PlayIT-en tényleg minden megtalálható lesz, ami a játékokkal kapcsolatos.

Minden évben óriási érdeklődésre tart számot a hagyományosan tavasszal és ősszel megrendezett budapesti Microsoft PlayIT Show, ami az egyik legtöbb látogatót megmozgató esemény Magyarországon. A most szombati se lesz piskóta, ugyanis szinte nem is lehet olyan, videojátékokkal kapcsolatos trendet, márkát vagy fogalmat mondani, ami nem lesz kint a Hungexpo három csarnokának valamelyikében.

A programok listája már akkor is kilométeres hosszúságú, ha csak a kategóriákat akarjuk felsorolni (erre szerencsére nincs szükség, a rendezvény honlapján minden megtalálható). Az innovációs arénától kezdve a cosplay-en keresztül az e-sportig lesz itt minden, de lehet találkozni a legnépszerűbb YouTube alkotókkal, lesznek versenyek és bajnokságok, művészeti kiállítás és VR részleg, ahol a jelenleg kapható összes főbb virtuális valóság élmény kipróbálható lesz, Playstation VR-tól az Oculus Riftig, Samsung Gear VR-tól HTC Vive-ig.

Az is jól jár, aki vásárolni megy ki. A különböző standokon most is lesznek akciók, lehet majd venni eredeti League of Legends ereklyéket, na és persze konzolt, kiegészítőket, játékokat, akciófigurákat, szóval mindent. Az akciók pontos leírása a napokban kerül ki a rendezvény honlapjára.

És bár a PlayIT hagyományosan nem E3, ahol különösebb újdonságokról rántják le a leplet, idén ősszel azért lesz néhány játék, amit megjelenés előtt kipróbálhatunk. Jelesül a Ubisoft vonul ki, és hoz magával néhány jövő évi játékot (Steep, For Honor és South Park: The Fractured But Whole). A kiállított konzolokon pedig az összes friss játék kipróbálható lesz, külön standot kapnak az Xbox idei nagy címei, ott lesz a Gears of War 4, a Forza Horizon 3, az örökzöld Halo 5, de lesz Nintendo és Wargaming stand, LEGO, Minecraft, Call of Duty… Egyszerűbb lenne azt írni, hogy minden.

Ezzel pedig nincs vége, hisz a rendezvény után, szombat este Videogames Live koncert, ahol a látogatók a leghíresebb játékok zenéit hallgathatják élő zenekari előadásban. Ez a szombat abszolút a videojátékok ünnepe lesz, minden korosztály megtalálhatja majd, ami érdekli. Minden információ, részletes térkép, jegyvásárlás, az akciók és a színpadi programok listája is megtalálható a PlayIT Show saját honlapján. Mindenkinek nagyon jó szórakozást kívánok erre a napra!