Minecraft – Cross-play és Twitter-szerelem
dreampage 2018. Jun. 22.

Most már a Nintendo Switch tulajdonosok is beszállhatnak a közös Minecraft kalandokba a többi platformmal, ami önmagában is remek hír. A Nintendo és a Microsoft viszont Twitteren emelte új szintre a barátkozást.

Megjelent Nintendo Switch konzolra a Minecraft Bedrock Edition, amely már tartalmazza a Better Together frissítést. Vagyis mostantól nem csak együtt játszhat minden Xbox One, Switch, PC, VR és mobil játékos, de a Nintendo konzolján is megnyithatók Xbox Live achievementek! Azok, akik már rendelkeznek a Minecraft korábbi verziójával Switch-en, ingyen frissíthetnek az új változatra.

Ez persze önmagában is nagy hír, bár nem példa nélküli. Hasonló módon támogatja a platformok közötti játékot a Rocket League, a Paladins és a Fortnite is, és a jövőben várhatóan egyre több multiplayer játék teszi majd lehetővé, hogy ne csak konzol és PC, hanem konzolok egymás között is kereshessenek játékostársakat. A világ legnagyobb játékairól beszélünk – a Minecraft-ból eddig már több, mint 144 millió példányt adtak el világszerte.

Hanem a legszebb az egészben, ahogy ezt a szép új világot a Nintendo of America és az Xbox a Twitteren meglovagolta. Érdemes az egész hozzászólás-láncot végigolvasni, a buliból a Mixer sem maradhatott ki, lévén a Minecraft az egyik legnézettebb játék.

Akit további részletek érdekelnek az új Nintendo Switch változattal kapcsolatban, azok a Minecraft vonatkozó oldalán olvashatnak róla bővebben. Aki pedig az Xbox One verziót szerezné be, megtalálja az alábbi linken. A két cég a játékosok reakciói alapján bebizonyította: együtt játszani jobb!