Minecraft: Irány Kína
dreampage 2016. Sep. 26.

Hamarosan új tartalommal bővül a Minecraft Xbox One és Xbox 360 verziója. Az új kiegészítő a kínai mitológia világába kalauzol bennünket, a Nagy Fal és a cseresznyefák árnyékába.

Kína gyönyörű világába visz a Minecraft: Chinese Mythology Mash-Up névre hallgató új csomag. Ebben új textúrák és alapanyagok mellett egy előre elkészített, komplett világ is lesz, amelyben megnézhetjük a kínai Nagy Falat, a Tiltott Várost, és bejárhatunk olyan hegyvidékeket, ahol sárkányok és más mitológiai lények élnek. A kiegészítő ezen kívül tartalmaz még 41 új karakter skint, és 13 új zenét is. És ha ez még nem lenne elég, egy új Battle minijáték térkép is lesz benne, ami szintén Kína díszletei közé helyezi az online játékosokat.

A csomaggal egyszerre új, ingyenes frissítés is érkezik a Minecrafthoz, amely a következő újdonságokat hozza magával:

  • Új mobok: jegesmedvék és kicsinyeik járják a fagyott vidékeket.
  • Új tárgyak: céklát termeszthetünk, amiből levest is főzhetünk magunknak.
  • Zászlók: saját zászlókat akaszthatunk ki az épületek elé.
  • Terep generálás: a sarkköri tájakon iglukat láthatunk, a föld alatt kövületeket találhatunk, illetve változatosabb anyagok és utak generálódnak az egyes falvak között.
  • Újfajta építőanyagok: tégla, cékla, füves ösvény, jég, magma, csont, és többféle Nether tégla.

A frissítés tehát ingyenes lesz mindenki számára, a Kínai Mitológia csomag pedig 5 dollárért, tehát nagyjából 1,300 forintért lesz megvásárolható, mégpedig október 4-től.