Minecraft szereplők a Smash Bros Ultimate-ben
dreampage 2020. Oct. 01.

Steve és Alex, a Minecraft két ikonikus alakja verekedni megy a Nintendo játékába – a kockavilág jól ismert figurái csatlakoznak a Smash Bros Ultimate csapatához egy újabb Microsoft-Nintendo együttműködésnek köszönhetően.

A mai napon jelentette be a Nintendo, hogy két Minecraft karakter, Alex és Steve elérhetővé válik a már így is méretes szereplőgárdával rendelkező Smash Bros Ultimate-ben. Banjo és Kazooie után ezzel két újabb Xbox hős csatlakozik a verekedős kompániához. A két kockalakó a Super Smash Bros. Ultimate Fighters Pass Vol. 2 második Challenger csomagjában lesz benne, külön DLC-ként. Ebben a két szereplő mellett egy új pálya, és hét zene is helyet kapott a Minecraft játékból.

A bejelentés egybeesik az idei Minecraft Live eseménnyel, amely október 3-án, magyar idő szerint este 18 órakor kezdődik. Már ez előtt, szombaton 16:30-tól meg lehet nézni egy adást, amelyben a Smash Bros rendezője, Masahiro Sakurai mutatja be az új szereplőket, és hogy milyen képességeket hoznak a verekedős játék palettájára.

Ami a Minecraft Live eseményt illeti, a következő helyeken lehet élőben nézni:

Persze nem muszáj Steve és Alex társaságában verekedni, lehet például bányászni és építkezni is. A Minecraft minden platformra elérhető teljes cross-play támogatással, az Xbox változat az alábbi oldalon található, ez Xbox Game Pass-ban is elérhető.