Momodora: Ábrándozás a Holdfény Alatt
dreampage 2017. Mar. 20.

A kemény platformer-kalandjátékok rajongói örülhetnek, megjelent ugyanis a Momodora sorozat negyedik része. A Bombservice játéka valódi kihívást és emlékezetes kalandot ígér.

A Momodora sorozat 2010-ben indult, a legújabb része, a Reverie Under the Moonlight már elérhető Xbox One-ra is. Egy „metroidvania” stílusú, pixel grafikás kalandjátékról van szó, amelynek főhőse Kaho, egy papnő, aki a világ megmentéséért küzd. Országát ugyanis egy átok vonta uralma alá, ezt hivatott felszámolni egyszer és mindenkorra. A játék élvezetéhez nem szükséges a sorozat ismerete, hiszen az új epizód előzményként szolgál: 400 évvel a korábbi részek története előtt játszódik.

Maga a játékmenet viszont kevésbé emlékeztet a Castlevania sorozatra, a harc sokkal inkább a Dark Souls-ból kölcsönöz: nagyon nehéz, ügyességet igénylő játék, amiben bármelyik ellenfél könnyedén megöl, a főellenségek pedig igazi gigászok, képernyőnyi energia csíkkal. Minden képességünkre, a világ minél részletesebb bejárására, titkok és extrák összegyűjtésére lesz szükség, ha teljesíteni akarjuk a kalandot, így az új Momodora játék a stílusos indie címek és a kőkemény platformerek kedvelőinek is sok kellemes órát szerezhet.

A Momodora: Reverie Under the Moonlight mindössze 1,990 forintba kerül, úgyhogy nem terheli meg nagyon a pénztárcát, összetett harcrendszerével, több nehézségi szintjével és titkaival viszont egészen jó befektetés lehet.