Monster Hunter: World – Iceborne gameplay
dreampage 2019. May. 13.

Idén ősszel hatalmas kiegészítőt kap a Capcom szörnyvadászos játéka. Egy új, jeges világba utazhatunk, amiről meg is érkezett az első komolyabb gameplay bemutató. A Monster Hunter: World szeptemberben új kiadást is kap.

Egy ideje már lehetett tudni, hogy nemsokára hidegebb vizekre evezünk a Capcom óriási sikerű szörnyvadászos akciójátékában. A Monster Hunter: World – Iceborne című kiegészítő idén ősszel érkezik, és sok újdonságot ígér. Többek között egy teljesen új, nem meglepő módon fagyos világot, új ökoszisztémát, minden eddiginél nagyobb és keményebb szörnyeket, na és persze vadonatúj ruhákat, fegyvereket és felszereléseket.

A sztori szerint a Kutató Bizottság (Research Commission) egy új világba, Hoarfrost Reach-be utazik, hogy felfedezze és levadássza az itt élő veszélyes állatokat. Teljesen új ökoszisztémára kell számítani, eddig nem látott életformákkal, amiknek a lakhelyét és viselkedési módját is tanulmányozni kell, mielőtt hidegre lehetne tenni őket, már elnézést a szóviccért. Jeges puszták, fenyőerdők, havazás, befagyott tavak és folyók, ismeretlen jégbarlangok okoznak kellemetlenségeket az ide tévedő, vakmerő vadászoknak, a veszélyért cserébe természetesen komoly jutalmak is járnak.

A kiegészítő ezen felül új lehetőségeket, kombókat és mozdulatokat is kínál, vagy ahogy a fejlesztők mondják, csiszoltabb lesz a játékélmény. Ennek a csiszolásnak a része például az új csáklyavető, amivel megkapaszkodhatunk az állatokon, de más játékmeneti módosításokra is számíthatunk.

Hogy néz ki mindez a valóságban? Ezt mutatja be a bővítményről kiadott gameplay bemutató videó:

A Monster Hunter: World – Iceborne 2019. szeptember 6-án jelenik meg Xbox One-ra. Nem különálló program lesz, szükség lesz hozzá az alapjátékra is. Aki ezzel még nem rendelkezik, az örülhet, mert ugyanezen a napon jelenik meg a Monster Hunter: World Master Edition is, amely az alapjátékot és a kiegészítőt is tartalmazza egyben. Előbbi addig is már kapható, illetve Xbox Game Pass tagsággal is letölthető és korlátlanul játszható Xbox One-on.