Nagyon olcsó a DiRT 4
dreampage 2017. Apr. 12.

Jelenleg nem tudni, hogy hiba-e, vagy csak nagyon jól jártunk, mi magyarok, de tény: a Codemasters új ralis játéka nagyon jó áron került fel az Áruházba. A DiRT 4-et Xbox One-ra lesz legjobb megvenni.

Előrendelhető státuszba lépett a DiRT 4, ami tök jó dolog, és normális esetben nincs is benne semmi különleges. A játék teljes áron, tipikus „AAA” címként került fel az Xbox (és más konzolos) Áruházba, 60 dollárért, ami nálunk általában 20-21 ezer forintos árcédulát jelent. Ehhez képest, aki rákeresett a játék előrendelésére, ezt látta tegnap (és látja e sorok írásakor is):

Vagyis míg a játék külföldön, illetve idehaza más konzolokon valóban teljes áron (60 dollár, illetve 20,990 Ft) kapható, addig a magyar Xbox Áruházban mindössze 11,990 forintot kérnek érte. Ez nem magyarázható semmilyen árfolyammal, ez bizony szemöldök felhúzósan durva különbség. Kilencezer forintot spórolhatunk rajta, ha Xbox One-ra vesszük meg a játékot. Az sem látszik, hogy bármiféle akció része lenne-e a játék, mert nem is. Pillanatnyilag nem tudni, hogy ez átmeneti hiba-e, amit napok (órák?) múlva orvosolni fognak, az biztos, hogy valóban ennyibe kerül az előrendelés, ennyit von le a rendszer a számláról/egyenlegről.

Az előrendelők ráadásul ajándékot is kapnak a játék mellé: egy exkluzív autót (Hyundai R5), egy gyorsító csomagot a karrier módhoz, és egy „alapító ikont” a majdani profilunkra. A játék június 9-én jelenik meg, az előrendeléssel egyelőre csak egy néhányszáz megabájtos fájlt tölthetünk le.

Normális esetben érdemes tartózkodni az előrendelésektől, de ekkora árkülönbség esetén mindenképp meggondolandó a dolog. Voltak már furcsa dolgok Live-on (amivel a szemfüles játékosok sokat nyerhettek). Akár hiba, akár ez a hivatalos magyar ár, akkor is nagyon hálásak lehetünk érte, mert egy nagyságrenddel olcsóbban vehetjük meg a DiRT 4-et, ami egyébként minden jel szerint egy profi, minőségi játék lesz a Codemasters-től.