Natsuki Chronicles – Exkluzív shooter Karácsonyra
dreampage 2019. Dec. 16.

Hat év után tér vissza a japán Qute Corporation, egy látványos STG játékkal, kizárólag Xbox One-on. A Natsuki Chronicles éppen a szeretet ünnepén jelenik meg, és már előrendelhető.

Az 1999-ben alapított, japán Qute Corporation mindössze ötödik játékának megjelenésére készül. A sagamiharai központú csapat kizárólag PC-re és Xbox konzolokra dolgozik, de eddigi produkcióik alapján máris a shmup műfaj egyik legjobb fejlesztőjeként jegyzik. Az előző generációt – sajnos leginkább csak a szigetországban – olyan címekkel tették emlékezetessé, mint a Judgement Silversword, Cardinal Sins, Eschatos és Ginga Force. Most érkezik az ötödik projekt, amely egyben a csapat első Xbox One játéka: a Natsuki Chronicles.

A 3D grafikájú, de oldalra scrollozós lövöldözős játék a Ginga Force világában játszódik, de főszereplője Natsuki, akinek történetét és küldetéseit követhetjük nyomon. Két játékmód választható: Story módban folyamatos párbeszédekkel élvezhetjük a teljes történetet, az új Arcade mód viszont egy rövidebb, nagyjából félórás kampányt ígér.

A klasszikus lövöldözős játékmenetet számtalan power-up dobja fel, ezeket tetszés szerint gyűjthetjük és kombinálhatjuk, egy bekapcsolható opcióval pedig a lövedékek irányát is láthatjuk, ami hozzájárulhat ahhoz, hogy még jobban betanulhassuk az egyes pályákat. Az Xbox One exkluzív shooter az X képességeit is használja, 4K felbontásban élvezhetjük az utóbbi idők legígéretesebb, ilyen jellegű játékát.

A Natsuki Chronicles éppen Karácsonykor, december 25-én jelenik meg Xbox One-ra. A Qute Corporation ezzel hosszú fejlesztés végére tesz pontot, hiszen előző játékuk, a Ginga Force 2013-ban jelent meg. A műfaj rajongói pedig visszatérhetnek Seventier világába. A játék már előrendelhető az Áruházból, 14,700 forintért (link a szöveg alatt). Az achievement vadászok itt találják a listát, lehet készülni a reflexekkel és idegekkel.