No Man’s Sky NEXT információk és trailer
dreampage 2018. Jul. 17.

Végre kiderült, milyen újítások várhatóak a No Man’s Sky legújabb frissítésében, amely egyúttal az Xbox One-os megjelenést is jelenti. Multiplayer, víz alatti kalandok és szebb grafika a NEXT új videójában.

Már csak egy hetet kell várni, és megjelenik a Hello Games űrhajós-felfedezős játéka, a No Man’s Sky Xbox One-ra. A hosszú fejlesztés végére (legalábbis egy időre) a NEXT nevű frissítés tesz pontot, ami jelentős újításokkal próbálja felrázni ezt a virtuális univerzumot. Az Xbox One változatban ez már alapból benne lesz, az összes többi kiegészítővel együtt, ami a játékhoz valaha megjelent.

A NEXT mindenki számára újdonságot jelent, de egészen eddig nem lehetett tudni, pontosan mit is takar. A legújabb trailer, és a fejlesztőktől származó információk alapján most már tudjuk:

  • Multiplayer: A játékba teljes körű többjátékos lehetőségek kerültek. Csapatba verődve lehet kalandozni, felfedezni, vagy épp más játékosokkal harcba szállni. A felépített menedékek, sőt komplex kolóniák is megoszthatók és közösen üzemeltethetők. A bolygók felszínén akár versenypályák is kialakíthatók, ezeken a különböző járművekkel lehet versenyezni, és ezeket online meg is oszthatjuk másokkal. A multiplayer élményt a karakterek testreszabása próbálja még változatosabbá tenni.
  • Grafikai fejlesztések: Új gyűrűrendszerek és szebb, változatosabb világűr, a bolygók felszínén pedig többféle környezet, nagyobb felbontású textúrák, víz- és felhőeffektek lesznek láthatók. A különböző űrhajók, épületek és NPC-k is szebb modelleket kaptak.
  • Végtelen bázisépítés: Bármelyik bolygó bármelyik pontján építhetünk bázist, megkötések nélkül. Az eddigieknél sokkal komplexebb és nagyobb építményeket húzhatunk fel, és több száz új elemből lehet válogatni. Az is újítás, hogy egy játékos most már akár több bázist is birtokolhat.
  • Irányítható flotta. Komplett hajóflottát állíthatunk össze, amit saját teherhajónk hídjáról irányíthatunk. Parancsot adhatunk például további rendszerek felfedezésére, vagy az aktuális helyszín átvizsgálására. Saját zászlóshajónkra másokat is meghívhatunk, és lesznek kifejezetten multiplayer küldetések, amiket közösen kell teljesíteni.

Hogy a fenti játékmechanikák hogyan érhetők el, és pontosan hogyan működnek, azt meglátjuk jövő hét kedden, addig is egy kis ízelítőt kaptunk a No Man’s Sky NEXT-ből az alábbi trailer formájában. A víz alól egészen a világűrig elérhetünk.

A No Man’s Sky július 24-én jelenik meg Xbox One-ra, Xbox One X (4K, HDR) támogatással. Letölteni az alábbi oldalról lehet majd.