Novemberben jelenik meg az Xbox Series X
dreampage 2020. Aug. 11.

Pontos dátum és ár még nincs, de a hónapot már tudjuk: 2020 novemberében jelenik meg a Microsoft következő konzolja, az Xbox Series X. A bejelentés mellé rossz hír is került: a Halo Infinite csak jövőre érkezik.

Feje tetejére állította a világot a Covid-19, aminek „köszönhetően” a játékfejlesztéssel is komoly problémák adódtak. Miután a legtöbb országban szinte mindenki otthonról kénytelen dolgozni, a játékok fejlesztése sem halad ütemterv szerint. Sok más cím mellett ez a Halo Infinite-et is érinti, ami az eredeti tervekkel ellentétben idén már nem tud megjelenni. A valaha készült legnagyobb és legambiciózusabb Halo játék így csak valamikor 2021-ben érkezik.

Megerősítette ugyanakkor a Microsoft, hogy a következő generációs konzol, az Xbox Series X idén novemberben jelenik meg. És bár a Halo Infinite lekési a rajtot, az új konzolon több ezer játék lesz játszható négy konzolgeneráció kínálatából. Az összes (Kinectet nem igénylő) Xbox One játék, illetve a visszafelé kompatibilis Xbox 360 és Eredeti Xbox játékok. Ezen felül csak idén rengeteg, Series X-re optimalizált játék jelenik meg, amik nagyobb felbontással, akár 120 fps-sel, gyorsabb töltési időkkel, hardveres DirectX Raytracing technológiával és más innovációkkal emelik magasabb szintre az eddig megszokott játékélményt.

  • Még idén több, mint 50, Xbox Series X-re optimalizált játék: olyan címek, mint az Assassin’s Creed Valhalla, Dirt 5, Gears Tactics, Yakuza: Like a Dragon és Watch Dogs: Legion. A Smart Delivery technikának köszönhetően ezeket elég egyszer megvenni, és további költség nélkül letölthető a legjobb változatuk Xbox Series X-re.
  • Xbox Series X-re tervezett játékok egyenesen Xbox Game Pass-ban: olyan játékok várhatók, mint a The Medium, a Scorn vagy a Tetris Effect: Connected.
  • Több, mint 40 játék tovább javítva Xbox Series X-re: Destiny 2, Forza Horizon 4, Gears 5, Ori and the Will of the Wisps, Madden NFL 21 és sok más, vagyis rengeteg, már meglévő játékkal lehet jobb minőségben játszani, mint valaha.

A Microsoft Xbox Series X-en is nagy hangsúlyt fektet az Xbox Game Pass-ra, amiben több, mint 100 játékkal lehet játszani, és ezek között természetesen a Series X-re feljavított, vagy már alapból arra tervezett játékok is megtalálhatóak. Továbbra is fontos a visszafelé kompatibilitás, hogy az eddig megvásárolt játékok nem csak, hogy megmaradjanak, de sok esetben még jobb minőségben legyenek játszhatók, mint Xbox One-on (nagyobb felbontásban, vagy akár megduplázott képfrissítéssel).

Novemberben kezdődik tehát a következő konzolgeneráció – hogy pontosan mikor és mennyiért, remélhetőleg az is kiderül hamarosan.

[Forrás: Xbox Wire]