Novemberi Xbox One frissítés
dreampage 2014. Oct. 21.

Alig néhány napja jött ki ugyan az októberi Dashboard update, a Microsoft máris megmutatta, mi várható a következő hónapban. Sokminden. Saját háttérképek, profil testreszabás, Twitter, és még egy csomó érdekesség. Részletek és videó a folytatásban.

Saját hátterek: Lehetőség lesz a Dashboard hátterébe egyedi színt vagy achievement képet betenni (az Xbox One achievementek gyönyörű nagyfelbontású artworkökkel operálnak ugye), a Media Player app frissítése után pedig bármilyen, USB eszközön lévő képet kijelölhetünk majd háttérnek.

Xbox Live profil: Ismét megosztható lesz egy rövid önéletrajt és a tartózkodási hely.

Showcase: Az Xbox Live profil kezdőoldalára kitűzhető lesz 6 db kiemelt videó vagy achievement, mutatva, mire vagyunk legbüszkébbek.

Twitter megosztás: Az Xbox Live klipeket és achievementeket ezentúl egyenesen Twitterre is meg lehet majd osztani.

Áruház: Kissé átalakul a felület, könnyebb lesz a tájékozódás és a keresés (erre mondjuk szükség is van, mert napról napra egyre több a játék és a kiegészítő a Store-ban). Egységesítik végre a kategóriákat, és az ajánlások is kiemeltebb helyre kerülnek.

SmartGlass: Végre az appokat is böngészhetjük majd, nemcsak a játékokat, illetve lesz egy külön szekció a Games With Gold és Deals With Gold akcióknak is. A játékok közé bekerül egy "coming soon" (hamarosan) szűrő, ezzel külön választhatók a már megjelent és a még megjelenésre váró címek adatlapjai.

Internet Explorer: A címsorból is lehet majd Snap módba lépni, valamint kicsit átszabják a Featured oldalak listáját is. Ha ide egy új weboldal bekerül, azt külön ikon jelzi.

Mindezeken túl egy sor TV funkció is bekerül az Xbox One rendszerébe, de ezeket felesleges részletezni, mivel a magyar játékosokat ez abszolút nem érinti. A novemberi Dashboard update így is sok hasznos apróságot hoz magával, megjelenésére körülbelül egy hónap múlva, november közepén számíthatunk.