Novemberi Xbox frissítés
dreampage 2023. Nov. 30.

A PC-s alkalmazás, a konzolos funkciók és a vezeték nélküli kontrollerek szoftvere is módosul a legújabb Xbox frissítéssel. Kicsi, de hasznos változások érkeztek az Xbox platform minden belépőpontjához.

A játékosok visszajelzései alapján a Microsoft tovább folytatja az Xbox platform fejlesztését – a novemberi frissítéssel kisebb horderejű, de mindenképpen hasznos változásoknak örülhetnek a játékosok, amik érintik a PC-s Xbox alkalmazást, a konzolok néhány funkcióját, illetve a kontrollerek firmware-jét. Dióhéjban a legújabb csomagról:

 

PC-s Xbox alkalmazás fejlesztések

Hosszas várakozás után most végre bekerült az Xbox app lehetőségei közé a Kompakt Mód, ami egy jelentősen áramvonalasított kezelőfelület, elsősorban az olyan, kisebb képernyőjű hordozható eszközökhöz, mint például az Asus ROG Ally vagy a Lenovo Legion Go. A kompakt mód ennek ellenére bármilyen Windows rendszerű PC-n használható. Az új mód a bal felső sarokban, a profilunknál lenyíló menüben kapcsolható be.

További újításként most már beállítható, hogy az alkalmazás Értesítések menüjében csak az olvasatlan értesítések jelenjenek meg.

A PC-s játékok egyszerűbb hibaelhárításához a Microsoft kiadta a Játékszolgáltatások javítóeszközét, ami segíthet az Xbox app, a játékok telepítése és működése problémáinak elhárításában.

 

Xbox konzol frissítések

A hazai játékosokat valószínűleg kevésbé érinti, de a konzolok most már többféle japán billentyűzetkiosztást is támogatnak. Választható például a 106/109 billentyűzetes japán, vagy a 101/102 gombos angol billentyűzet konfiguráció.

További apróság, de hasznos dolog, hogy ha egy, a kívánságlistánkon szereplő játék bekerül az Ingyenes Játéknapokba, akkor a rendszer erről is értesítést tud küldeni.

 

Kontroller firmware frissítés

Az Xbox kontrollerekhez kiadott új szoftver lehetővé teszi Xbox Elite Series 2 és Adaptív kontrollereken a Shift mód funkció billentyűzetre való kiosztását az Xbox Tartozékok alkalmazásban. Az új firmware továbbá azok számára is megoldás lehet, akik egy hiba miatt az előző verziót nem tudták telepíteni.

Aki úgy gondolja, hogy szívesen segítene a Microsoftnak az Xbox funkciók további fejlesztésében, és kipróbálná a legújabb funkciókat, annak ajánlható az Xbox Insider Program, amely Xbox Series X|S, Xbox One és PC eszközökön is elérhető.