Nyáron jelenik meg a Vigor
dreampage 2019. Apr. 05.

A Bohemia Interactive Xbox One exkluzív túlélőjátéka egy kicsit késni fog, és csak valamikor nyáron lép ki a Game Preview programból. Cserébe sok új tartalmat és jobb minőséget kapunk – ígérik a fejlesztők. Részletek a megjelenésről.

Jó ideje az Xbox Game Preview programban szerepel a Bohemia Interactive (ArmA sorozat, DayZ) legújabb, kifejezetten Xbox One-ra készült játéka, a Vigor. Bár a megjelenést eredetileg 2019 első negyedévére ígérték, most kiderült, kicsivel többet kell várnunk az 1.0-ás verzió kiadására. A játék valamikor idén nyáron lép ki a korai hozzáférésű szakaszból.

A fejlesztők arról is beszéltek, mi ennek az oka. Értelemszerűen a legjobb minőséget szeretnék prezentálni, és bár a Game Preview változat több komoly frissítést is kapott, a nemrég megtartott ingyenes Xbox Live hétvégén, amikor egyszerre sokan szabadultak rá a játékra, kiderült, hogy a szerver infrastruktúra és néhány játékmechanika még nem tart ott, ahol szeretnék. Több fejlesztési idővel és a játékosok visszajelzéseinek figyelembe vételével nyáron kiforrottabb játékot kaphatunk.

Érdemes is várni rá, mert a Vigor érdekes játék. Alternatív 1991-ben járunk, amikor is egy atomháború csaknem egész Európát elpusztította. A kontinens északi csücskében fekvő Norvégia az egyetlen olyan terület, ami valamennyire lakható – itt gyűlnek össze a túlélők, akik megpróbálják a romokból felépíteni a saját életüket. Online multiplayer játék, de nem battle royale. A játéktér bármikor elhagyható az összeszedett zsákmánnyal, és nem kell más játékosokra vadászni – ám egy-egy találkozás halállal is végződhet. A cél nem a gyilkolás, hanem saját bázisunk fejlesztése a megszerzett cuccokkal, ez a játék előrehaladási rendszere is.

Azt is megtudhattunk, milyen újdonságokra számíthatunk a megjelenésig. Eszerint a játékba a következő tartalmak kerülnek még be, mielőtt elhagyná a Game Preview-t, vagy a megjelenésekor:

  • Csiszoltabb mozgás és gunplay
  • Jobb interakciós lehetőségek
  • 5 további nyelv (magyar sajnos nem lesz köztük)
  • Lobbi- és csapat csevegés
  • Jobb loot rendszer
  • Napi kihívások
  • Random duo játékmód
  • Új fegyverek
  • Founder’s Pack öltözék
  • Xbox Live achievementek

Épül-szépül tehát a Vigor, amiből a battle royale őrület kellős közepén egy lassabb, taktikusabb, érdekesebb játék lehet a végére. A Game Preview változatnak kétórás ingyenes próbája is van, úgyhogy bárki tehet vele egy ingyen kört. A végleges játék is ingyenes (free-to-play) lesz, aki megveszi a korai változatot, exkluzív öltözékekkel és 1400 játékbeli koronával gazdagodik.