Nyitócím lesz a Gears Tactics
dreampage 2020. Sep. 19.

A Microsoft és a The Coalition bejelentette, hogy a PC-n már komoly sikereket elért Gears Tactics Xbox Series X|S nyitócím lesz, nextgen konzolokra feljavítva és optimalizálva, új tartalmakkal. Látványos, taktikus csatákkal indul a következő generáció.

November 10-én, az Xbox Series X|S konzolokkal együtt jelenik meg a Gears Tactics – jelentette be a Microsoft, és a sorozat fejlesztője, a The Coalition. A Gears of War univerzumban játszódó, körökre osztott stratégiai játék PC-n már korábban elérhető volt, de a konzolos változat következő generációs fejlesztésekkel és vadonatúj tartalmakkal kerül a boltokba, illetve a digitális áruházba. Azoknak sem kell aggódniuk, akik még nem szeretnének váltani, a Gears Tactics Xbox One-on is játszható lesz.

A gyors, látványos (és meglehetősen véres) összecsapásairól elhíresült Gears Tactics főhőse egy vérbeli katona, Gabe Diaz, akinek feladata megmenteni, és újjáépíteni egy csapatot, akikkel felveheti a harcot az egyre sötétebb Sáska fenyegetéssel szemben. Bár felülnézetes, körökre osztott játékról van szó, a műfaj többi képviselőjénél jóval pergőbb és filmszerűbb élményről van szó, nagyszabású és tartalmas egyjátékos kampánnyal, és olyan átvezetőkkel, amik talán még a Gears 5 jeleneteit is lepipálják. Karakterközpontú, mély történet, ami 12 évvel az eredeti Gears of War előtt játszódik.

A next-gen Xboxok nyitócímeként érkező konzolos változat számos fejlesztést kap. Series X-en 4K 60 fps-ben fog futni, és teljes optimalizálást kap X|S gépekre. Ez a 60 fps képfrissítés mellett sokkal rövidebb töltési időket jelent, és használja a VRS (Variable Rate Shading) technikát is, hogy még stabilabb teljesítményt nyújtson. Ami pedig az új tartalmakat illeti:

  • Jack csatlakozik a harchoz: a Gears of War sorozat jól ismert robot segítője, Jack játszható karakterként kerül a csapatba. Több, mint 20 egyedi képességgel teszi változatosabbá a csatákat.
  • Új ellenfelek: megjelennek a Deviáns szörnyek, amik új speciális képességekkel még erősebb kihívást jelentenek.
  • Új Supreme felszerelés: megszerezhető, extra erős tárgyak, amik segítenek leküzdeni a hatalmas főellenségeket, és az új Deviánsokat.
  • Javított kontrolleres irányítás.

Az újdonságokat természetesen a PC változat is megkapja, ingyenes frissítéssel november 10-én.

A Gears Tactics nemcsak egy tartalmas, érdekes kampány, hanem az egyik legjobb taktikai játék is, ami kiválóan ötvözi a sorozat fedezékrendszeres harcát a körökre osztott rendszerekkel. Nem beszélve arról, mennyire jól néz ki – a következő generációban pedig konzolon is 60 fps-sel élvezhetjük majd. A játék digitális és dobozos formában is kapható lesz, de nem is feltétlenül kell megvenni, hiszen az Xbox Game Pass kínálatába is bekerül a megjelenés napján.