Őfelsége Idiótái: A Birodalom Visszacsap
dreampage 2016. Nov. 30.

Humoruknál vannak az északír játékfejlesztők. Új kalandjátékuk decemberben jelenik meg Xbox One-ra, és könnyen lehet, hogy az év egyik legmókásabb sztorija lesz. Anglia a világűrben, avagy a királynő galaktikus uralomra tör.

2016 nyarán az Egyesült Királyság sikeresen lábon lőtte magát, az ezt követő években pedig fokozatosan elszigetelődik a világ többi részétől. Magasztos nemzetének kudarcait a királynő megelégeli, és saját kezébe veszi a dolgokat: feloszlatja a parlamentet, és létrehozza a Különleges Bolygóközi Nyomozó Haderőt Új Galaxisok Benépesítéséhez (angol rövidítésben S.P.I.F.F.I.N.G.). Ha a Földön többé nem lehet meghatározó tényező a királyság, akkor irány a galaxis! A Big Benről kiderül, hogy valójában egy űrrakéta, két jól képzett (értsd: totál idióta) űrhajós pedig egy űr-Mini Cooper volánjánál ülve elindul, hogy új galaktikus brit birodalmat építsen, meghódítsa a végső határt, és elmenjen oda, ahol ember még sosem járt!

A Her Majesty’s SPIFFING egy hagyományos kalandjáték lesz átlagon felüli angol humorral, nagyszerű 3D-s látványvilággal, és nagyon-nagyon sok szurkálódással, már ami az angolokat illeti. Az már alapból érdekes helyzet, hogy egy velejéig úriember űrhajós mellé dél-walesi segítőt raknak, de amikor összetalálkoznak a gonosz franciákkal, na, akkor szabadul el csak igazán a pokol.

Az északír Billy Goat Entertainment parádésnak ígérkező játéka pont egy hét múlva, december 7-én jelenik meg Xbox One-ra, mindössze 3,690 forintba fog kerülni, és már előrendelhető, illetve előtölthető az Áruházból. Alig több, mint 3 GB, de ebbe nyilván belefér egy egész birodalom.