OneDrive UWP app Xbox One-ra
dreampage 2017. Mar. 13.

Új OneDrive alkalmazás jelent meg Xbox One konzolra, ami ellentétben a korábbi verzióval, már UWP alapú, és szinte minden funkcióval rendelkezik, amivel a PC-s és telefonos kliens. Office dokumentumok konzolon!

Akik rendszeresen használják a Microsoft felhő tárhelyét, azok bizonyára találkoztak már az Xbox One-os OneDrive alkalmazással, ami régebben csak fotók és videók megjelenítésére volt képes. Eddig, merthogy az app fejlesztői most kiadták az UWP változatot, így Windows 10-es PC-n, telefonon és konzolon is ugyanazt az élményt kapjuk.

Az új app előnye, hogy az összes feltöltött fájlunkat látjuk, nem csak a képeket és a videókat. Ugyanazokkal a funkciókkal rendelkezik, tehát most már itt is ugyanúgy lehet a fájlokat rendezni (áthelyezni, átnevezni, törölni), mappákat létrehozni, és ami a legérdekesebb, hogy Office dokumentumainkat (Word, Excel, PowerPoint) közvetlenül megnyithatjuk a webes Office Online-ban.

Minden fájlformátum beolvasása persze nem támogatott a konzolon, így erre az új OneDrive app sem teljesen alkalmas, de arra mindenképp jó, hogy ne csak a képeket és a videókat, hanem minden feltöltött fájlunkat lássuk, és rendezhessük azokat, ha nem vagyunk PC- vagy telefonközelben. Aki pedig a megszokott képmegjelenítőre vágyik, az használhatja a szintén UWP alapú Microsoft Photos alkalmazást, ami a felhőbe töltött képeket és videókat jeleníti meg, kívánság szerint slideshow effektekkel is.