Öt Bethesda játék kapott FPS Boost funkciót
dreampage 2021. Mar. 15.

Xbox Series X|S konzolokon már 60 fps-sel játszható öt legendás Bethesda cím, miután a Microsoft aktiválta a látványos funkciót. Mindez nem sokkal azután, hogy a Bethesda hivatalosan is az Xbox része lett.

Mindössze néhány nappal azután, hogy a ZeniMax Media csatlakozott az Xbox csapatához, a Microsoft bejelentette, hogy öt híres és nagyszabású cím megkapta az FPS Boost funkciót. Eszerint a Dishonored: Definitive Edition, a The Elder Scrolls V: Skyrim – Special Edition, a Fallout 4, a Fallout 76 és a Prey mind 60 fps képfrissítéssel játszható Xbox Series X és Series S konzolokon. Természetesen ezek a játékok már mind elérhetőek Xbox Game Pass tagsággal is, így tényleg semmi akadálya élvezni a simább mozgást.

Az FPS Boost funkció anélkül képes megduplázni (néhány esetben akár megnégyszerezni) egy-egy játék képfrissítését, hogy annak kódjához a fejlesztőknek hozzá kellene nyúlnia. A magasabb és stabilabb képfrissítés simább mozgást, és ezáltal jobb játékélményt nyújt. A korábban 30 fps-sel mozgó játékok így az új Xbox konzolokon már 60 fps-sel futhatnak. Persze ez sok tesztelést igényel, és nem is alkalmazható minden cím esetében. A fentieknél azonban erre már sor került.

Bizonyos esetekben, a magasabb grafikai követelmények miatt a képfrissítés emeléséhez szükség van a felbontás csökkentésére. Ez történt most a Fallout 4 és a Fallout 76 esetében, azért, hogy a 60 fps valóban stabil legyen. Emiatt az FPS Boost funkció ezeknél a címeknél alapból kikapcsolva marad, és külön lehet bekapcsolni a Saját játékok és alkalmazások / Kompatibilitási Beállítások menüben.

Az FPS Boost funkciónak köszönhetően Xbox Series X és S konzolokon jobb minőségben élvezhetjük a Bethesda játékait, mint korábban bármikor (és ne feledjük, a simább képfrissítés mellett az automatikus HDR is elérhető ezeknél a visszafelé kompatibilis címeknél). Ezzel természetesen nincs vége a programnak: a következő hetekben a Microsoft további és egyre több játékot jelent majd be, amelyek megduplázott képfrissítéssel futtathatók az új gépeken.