PC-s Game Pass-ba is megérkezik az EA Play
dreampage 2021. Mar. 17.

Március 18-tól végre a PC-s Xbox Game Pass tagok is élvezhetik az EA Play minden előnyét. Az Electronic Arts szolgáltatása része lesz az Xbox Game Pass for PC és Ultimate tagságoknak is, több, mint 60 játékkal.

Amióta a Microsoft és az Electronic Arts együttműködésre lépett, és az EA Play teljes kínálata az Xbox Game Pass Ultimate előfizetők számára is hozzáférhető lett konzolon, nagy kérdés volt, hogy mindez PC-n mikor válik valósággá. Eredetileg a konzolos tagsággal együtt érkezett volna, de technikai problémák miatt ennek bevezetését elhalasztották. Mostanáig. Március 18-tól az EA Play végre a PC-s Game Pass része (magyar idő szerint este 11-től, tehát ez számunkra inkább március 19-et jelent).

Az Xbox Game Pass for PC, illetve Xbox Game Pass Ultimate tagok az EA Play minden előnyét élvezhetik Windows 10-en is:

  • Több, mint 60 PC játék az Electronic Artstól, köztük olyan címekkel, mint a Star Wars Jedi: Fallen Order, FIFA 20, Titanfall 2 és Need for Speed: Heat, plusz olyan legendás sorozatokkal, mint a Battlefield, Madden NFL, Command & Conquer és The Sims.
  • Jutalmak minden hónapban az aktív játékosoknak. A márciusi jutalmak között vannak Madden NFL 21 Ultimate Team csomagok, N7 fegyver skin az Apex Legends-ben, és más digitális extrák.
  • Ugyanezen a napon kerül az EA Play kínálatába a Star Wars: Squadrons, amit így a konzolosok és PC-sek is az első naptól kezdve játszhatnak.
  • Exkluzív játékbeli kihívások és jutalmak, különleges tartalmak csak a tagok részére, és kedvezmények az EA Desktop Beta alkalmazásban történő vásárlásokra.
  • Akár 10 órás próbaverziók a legtöbb új EA megjelenés, így például a FIFA 21 esetén is.

Az EA Play tagság élesítéséhez szükség van egy EA fiókra, és az EA Desktop Beta alkalmazás letöltésére – ebben lehet összekötni az EA fiókot az Xbox Game Pass tagsággal rendelkező Microsoft fiókkal. A procedúra csak első alkalommal körülményes, az alábbi videó bemutatja a lépéseit.

Az EA Play bekerülésével a PC-s Xbox Game Pass tagság ár-érték aránya jelentősen nőtt, és ezzel egyszerre rengeteg új játék vált elérhetővé Windows 10 platformon is. Emlékeztetőül tehát: az EA Play magyar idő szerint március 18-án 23:00 óra után válik elérhetővé.