PC Game Pass – Azonnali játék Surface mellé
dreampage 2021. Dec. 14.

A név új, de a szolgáltatás előnyei maradtak – nevet váltott az Xbox Game Pass for PC tagság, és most már PC Game Pass néven érhető el. Minden Windows PC, így Microsoft Surface eszközök mellé is jó választás lehet több, mint 100 játékkal.

Nevet változtatott a közelmúltban az Xbox Game Pass szolgáltatás egyik „ága”, a kizárólag PC-s játékokhoz hozzáférést biztosító Xbox Game Pass for PC, amely mostantól logikusabb módon PC Game Pass néven érhető el. A változás mást nem érintett: ugyanaz a havidíj, ugyanaz a (folyamatosan bővülő) játékkínálat a Microsoft Store-ban, amihez a szolgáltatás minden tagja korlátlan hozzáférést kap.

A PC Game Pass tagság a számítógépes játékosok számára lett kitalálva – a havidíjas játékbérlet szolgáltatással több, mint 100 Windows PC játék tölthető le, és játszható korlátlanul, amíg az előfizetés él, vagy amíg az adott játék a szolgáltatás része. A kínálat némileg különbözik a konzolos Game Pass-tól, hiszen itt kifejezetten a PC-s játékosok számára összeállított címek is szerepelnek, például stratégiai játékok, vagy olyan produkciók, amik csak PC-re érhetőek el.

Akárcsak konzolon, úgy a PC Game Pass szolgáltatás is a megjelenés napjától tartalmazza az Xbox exkluzív játékokat. Olyan új játékokról beszélünk, mint a Forza Horizon 5, a Halo Infinite, a Microsoft Flight Simulator, a jövőben pedig itt debütálnak olyanok, mint az Avowed, a Hellblade II, illetve a Bethesda jövőbeni játékai, például a Starfield.

A PC Game Pass-ban szereplő játékok letölthetők, és natívan, a helyi hardveren futnak – vagyis az erősebb Surface gépeken a szolgáltatásban szereplő legtöbb cím kiválóan játszható. Az alacsonyabb specifikációjú hardverek tulajdonosainak az Xbox Game Pass Ultimate tagság lehet ideális, hiszen ebben – sok más mellett – a felhőalapú játék is benne van, a felhőből pedig gyakorlatilag bármilyen eszközre azonnal lehet streamelni a játékokat, letöltés és várakozás nélkül.

A PC Game Pass-ról minden információ megtalálható itt:

https://www.xbox.com/hu-HU/xbox-game-pass/pc-game-pass

Xbox Game Pass Ultimate:

https://www.xbox.com/hu-HU/xbox-game-pass

Felhőalapú Játék (Béta) részletek:

https://www.xbox.com/hu-HU/xbox-game-pass/cloud-gaming