Path of Exile 3.0.1b
dreampage 2017. Sep. 14.

Nyakunkon a Path of Exile első nagy frissítése, ami számos helyen rendbe teszi a kezelőfelületet, hibákat javít, és a kiegyensúlyozottságon is csiszol. Kiforrottabbá válik az év legjobb akció-RPG-je.

Nincs hiány remek játékokban idén, de nyugodtan mondhatjuk, hogy a Path of Exile Xbox One verziója az év egyik legjobb megjelenése a platformon – csodaszép, hatalmas, és iszonyú addiktív. A Grinding Gear Games akció-szerepjátéka immár konzolon is hódít, igaz, az elsőként kiadott változatban még akadnak hibák. De már nem sokáig: ma éjszaka érkezik a játék 3.0.1b verziószámú frissítése, ami új funkciókkal bővíti, és hibajavításokkal teszi kiforrottabbá a kalandot.

A változások dióhéjban:

  • Egyértelműbbé válik a kezelőfelület. Az Xbox One-ra optimalizált kontrolleres irányítás és menürendszer sok helyen kap útmutatót (vagyis, hogy melyik gombbal mit tehetünk), és egységesebbé válik a működése is.
  • Sok színkód és jelölés könnyebben azonosíthatóvá válik.
  • Gyorsabbá válik a lootolás, miután a rendszer a valuta gömböket (currency orb) helyezi előtérbe, így ezeket gyorsan felkapkodhatjuk.
  • Egyszerűbbé válik a játékosok közötti kereskedés.
  • Harbinger javítások. Kiegyensúlyozottabbá és változatosabbá válnak az időnként ránk támadó spéci ellenfelek, akik új képességekkel is gazdagodnak (például totemeket is megidézhetnek).
  • A harcrendszer is csiszoltabbá válik. Nem tudjuk becélozni a túl távol eső ellenfeleket, és több képesség sebzése és egyéb attribútumai is változnak.
  • Több, mint száz hibajavítás. Lefagyások, szerver kapcsolati problémák, kliens összeomlások, eltűnni nem akaró menük és más UI hibák javítása.

A teljes, részletes változáslista itt olvasható. Itt részletesen le van írva minden módosítás, pontos értékekkel, az összes kijavított hiba stb.

Az új frissítés magyar idő szerint éjfélkor kerül fel Xbox Live-ra, úgyhogy mi a holnapi nap folyamán frissíthetjük a játékot. Ezzel a konzolos változat ugyan még nem éri be a PC kiadást (ott már a „c”-nél tartanak), de a hosszú távú cél a két kliens párhuzamos fejlesztése. Az év további részében még érkeznek patchek, többek között a novemberi Xbox One X támogatás is.