Path of Exile: Delve
dreampage 2018. Sep. 05.

A Grinding Gear Games akció-szerepjátéka a héten újabb nagy kiegészítőt kapott, ami bemutatja az első végtelen dungeon-t, és számos más játékmechanikát, amik garantáltan lekötik a Path of Exile játékosokat. Megérkezett a Delve.

Nincs megállás a Path of Exile vonaton – a PC-re és Xbox One-ra elérhető, teljesen ingyenes akció-RPG rendszeresen bővül új ligákkal. A következő nagy frissítés a Delve alcímet kapta, nevéhez hűen pedig bányászni küldi az új karaktereket, méghozzá a játék első végtelen barlangjába.

A Path of Exile: Delve legfőbb újdonsága egy különleges, feneketlen Azurit bánya, amelyben minél mélyebbre haladunk, annál keményebb ellenfelekkel találjuk szembe magunkat. A bányászat persze nem abból áll, hogy csak megyünk, és szétütünk mindenkit. A barlangot ugyanis mérgező gáz borítja, így egy új karakter, Niko, a feltaláló segítségére leszünk bízva, aki egy különleges szerkezetet bocsát rendelkezésünkre. Ez a „Crawler” fényt és biztonságot nyújt, ezért a közvetlen közelében kell maradnunk, ahogy egyre mélyebbre megy a bányában. A megszerzett ásványokkal persze a cucc fejleszthető, így egyre távolabb merészkedhetünk, egyre nagyobb jutalmak reményében.

Maga a bánya olyan mélyre nyúlik, hogy ott különböző környezeteket, de elveszett, ősi városokat is találhatunk, no és persze soha nem látott szörnyeket és főellenségeket. Lesz világranglista is, ami azt méri, ki milyen mélyre jutott a halálos barlangban.

A kiegészítő további újdonságai:

  • Dinamitok és fáklyák a bányászathoz
  • Új, saját férőhelyekkel rendelkező, módosítható currency tárgyak
  • 10 új, illetve átalakított képességkő
  • 7 új Divination kártya és 18 új Unique tárgy
  • Speciális kulcs, amivel portált nyithatunk, és a korábbi ligákból több, mint 150 tárgyat szerezhetünk meg újra
  • Új támogatói csomagok
  • Grafikus motor- és hibajavítások

Az új liga eléréséhez szokás szerint új karaktert kell indítani, a fejlesztők ezzel próbálnak meg mindig friss élményt garantálni a játékhoz. A frissítés mindenki számára teljesen ingyenes, és már elérhető Xbox One-ra.