Path of Exile: War for the Atlas bejelentés
dreampage 2017. Nov. 21.

Hamarosan újabb nagyszabású kiegészítőt kap a Grinding Gear Games ingyenes akció-RPG-je. Új pályák, kihívások és tárgyak érkeznek a Path of Exile-ba, mi pedig megküzdhetünk Atlas világaiért.

Nem ül a babérjain a Grinding Gear Games: fergetegesen jó akció-szerepjátékuk, a Path of Exile folyamatosan kapja a frissítéseket és csiszolásokat PC-n és Xbox One-on, hamarosan pedig újabb fejezetekkel bővül a kaland. December folyamán érkezik a War for the Atlas, a következő nagy expanzió, ami sok új pályával, lehetőséggel, új ligával és más finomságokkal bővíti az amúgy sem kis alkotást. Mindezt továbbra is teljesen ingyen.

A történet szerint felbukkan egy ősi teremtmény, az Elder, aki ki akarja ragadni az irányítást Atlas világai fölött a jelenlegi uralkodó, a Shaper kezei közül. Az ő konfliktusuk által sújtott térképeken kalandozhatunk majd, no és persze a végére járhatunk az egész hajcihőnek, hisz máskülönben nem is lennénk igazi kalandorok. Ebből persze mi is hasznot húzunk, felfedezhetünk új tájakat, legyőzhetünk új ellenfeleket, begyűjthetünk egy rakás különleges tárgyat, és így tovább.

A kiegészítő tartalma dióhéjban:

  • 32 új térkép, mint end-game tartalom.
  • Shaper és Elder tárgyak: különleges felszerelések, amiket minden korábbinál erősebb tulajdonságokkal ruházhatunk fel.
  • 10 új drágakő: 4 Skill és 6 Support gem.
  • Új „Unique” tárgyak: több, mint 50 új nevesített tárgy, amelyek jó részét a közösség tervezte.
  • Abyss Challenge Liga: új liga, amelyben játszva Wraeclast területén pokolkapuk nyílnak, amikből ellenfelek tömegei özönlenek ránk. Ha sikerül visszaverni őket, komoly jutalmakra lehet számítani.
  • Új Supporter csomagok: 4 exkluzív páncél készlet, illetve egy csomó más kozmetikai tárgy.

A kiegészítő mindenki számára ingyenes lesz, hiszen a játék a bevételeit továbbra is a játékmenetre hatással nem lévő kozmetikai effektekből és más csomagokból fedezi. PC-re december 8-án, Xbox One-ra „egy kicsivel később” (de valószínűleg még idén) érkezik. Minőségi tartalomnak ígérkezik, újabb sok-sok órával dobva meg ezzel a fantasztikus játék szavatosságát.