Pénteki játéközön
dreampage 2017. May. 19.

Május 19-et megemlegetjük. Ma egyszerre hét játék is megjelent Xbox One-ra, nosztalgikus mászkálós játéktól színes RPG-kalandokon át az év egyik legjobb verekedős játékáig. Plusz néhány indie produkció, és el vagyunk havazva ezen a szép, tavaszi hétvégén.

Külön-külön nem is érdemes írni a megjelenő játékokról, mert akkor másról sem szólna ez a blog. Helyette jobb, ha csokorba szedjük a mától elérhető produkciókat, melyek között vannak rég várt címek, és néhány kisebb meglepetés is. Majd’ minden műfaj rajongója megtalálhatja, amit keres. Nézzük akkor, mit tölthetünk le mától Xbox One-ra.


Injustice 2

A hét legnagyobb megjelenése kétségtelenül a Warner Bros. új verekedős játéka, amelyben a DC Comics hősei csapnak össze. Teljesen új, filmszerű kampány, helyi és online multiplayer, és az eddigi legnagyobb karakter felhozatal. Háromféle csomagban is kapható.


A Walk in the Dark

Séta a sötétben, vagy inkább futás az életben maradásért. A Flying Turtle új játéka egy kőkemény platformer, amihez villámgyors reflexek és kötélidegek kellenek. Xbox Play Anywhere támogatású, tehát Xbox One-ra és Windows 10-re egyaránt megkapják a vásárlók.


Skylar & Plux: Adventure on Clover Island

Nosztalgikus 3D-s mászkálós játék, ami a klasszikus térbeli platformerek világát és hangulatát igyekszik életre kelteni. Egy hiúz és egy bagoly közös kalandja, ami remélhetőleg csak műfajában emlékeztet a 2000-es évek elejére. Xbox One-ra ráadásul most nagyon olcsó.


Portal Knights

Tulajdonképpen egy Minecraft klón, nem vitás, honnan jött az inspiráció. A Portal Knights véletlenszerűen generált, színes-szagos 3D világokban játszódó kooperatív akció-RPG, hatalmas főellenségekkel, választható kasztokkal és karakterfejlesztéssel. A biztonság kedvéért azért bányászni és craftolni is lehet benne. Látványos alternatíva, és nem is kerül sokba.


Ezen a napsütötte pénteken megjelentek még:

Chroma Squad – Izometrikus nézetű retro taktikai RPG a Bandai-Namco-tól.

Enigmatis Bundle – Az Artifex Mundi két remek játéka egy csomagban, elég jó áron.

Mayan Death Robots: Arena – Egymás elleni lövöldözős játék némi Worms utánérzéssel.

Shadow Warrior 2 – A Devolver Digital brutális FPS-e végre konzolon is, most fél áron vihető.

És ugye nem felejteni, hogy most ingyenes hétvége van, minden játék multiplayer módja játszható Gold előfizetés nélkül, a Minecraft: Xbox One Edition pedig ingyen letölthető és kipróbálható hétfő reggelig. Na, ilyen egy kellően sűrű hétvége.