Perception: Vak rémület
dreampage 2017. Feb. 12.

A Bioshock egykori fejlesztői bemutatták új játékukat. A Perceptionben egy vak nő sötét rémálmaival kell szembenéznünk, és visszautazunk az időben, ahogy felfedezzük egy rejtélyes és gonosz ház eredetét.

Az egykor szebb napokat is megélt Irrational Games (Bioshock, Bioshock Infinite) régi munkatársaiból verbuválódott The Deep End Games-től nem áll távol a rejtély és a horror. A csapat igazi veteránokból áll, akik nemcsak a két fent említett kaland, de például a Dead Space munkálataiban is részt vettek. Nem csoda, hogy új játékuk, a Perception is hasonló kvalitásokat mutat: újszerű történetmesélés, félelem, horror és pszichológiai hadviselés a játékos idegei ellen. Most bejelentették, hogy új játékuk Xbox One-ra is meg fog jelenni.

Egy belső nézetes horror játékot kapunk, amelynek főhőse Cassie, egy vak nő, akit hónapok óta rémálmok gyötörnek. Végül úgy dönt, elmegy félelmei helyszínére, egy ismeretlen házba, ami lassanként feltárja előtte a sötét múltját, és kezdetét veszi a rettegés. Mivel a főhős vak, ezért a játék ábrázolása is érdekes: óriási szerepet kapnak a hangok, amik alapján képet alkothatunk a környezetünkről. Az echolokáció mellett fontos lesz a játékbeli okostelefonunk is, miközben logikai feladványokat oldunk meg, próbálunk tájékozódni, és életben maradni a valami elől, ami ezt a házat megszállta. Nem épp a legnyugalmasabb kilátások.

Megjelenési dátumról egyelőre nem szól a fáma, így azt sem tudni, idén számíthatunk-e a játék megjelenésére. Annyi biztos, hogy ha elkészül, nem lesznek nyugodt estéink.