Phoenix Wright: Ace Attorney Trilogy bejelentés
dreampage 2018. Sep. 24.

A Tokyo Game Show alkalmából a Capcom újabb franchise-t jelentett be Xbox One-ra, amely még sosem járt a platformon. Phoenix Wright sztárügyvéd kalandjai hamarosan HD-ben, trilógia formájában lesznek jelen a Microsoft konzolján.

A hétvégén került megrendezésre a 2018-as Tokyo Game Show, amelynek keretében sok japán játékkal kapcsolatban mozgolódás történt – előrendelhetővé váltak olyan címek, mint például a Devil May Cry 5, Dead or Alive 6 vagy az Ace Combat 7, de kaptunk új információkat a Soul Calibur VI-ról is, és persze ott volt a nagy Final Fantasy bejelentés is, hat vadonatúj címmel. Az Xbox One-on japán kínálat most tovább erősödik: a Capcom HD felújítást készít népszerű Phoenix Wright: Ace Attorney trilógiájának, amiben nem ez a hír (manapság ez nem meglepő), hanem az, hogy a gyűjtemény Xbox One-ra is elérhető lesz. Ez a sorozat még soha nem jelent meg a Microsoft platformján.

Az Ace Attorney sorozat vizuális novellákból áll, amelyekben a címszereplő ügyvéd bőrébe bújva kell csavaros ügyeket megoldanunk. A bizonyítékok és a szereplők vallomásai alapján kell kiderítenünk, ki hazudik, és rábizonyítani a bűnösökre a vádakat. A tárgyalóteremben persze nem egyedül vagyunk, minden játékban akadnak ellenfeleink is, akik ellenünk dolgoznak.

Az Ace Attorney Trilogy az első három játékot tartalmazza:

  • Phoenix Wright: Ace Attorney (2001)
  • Phoenix Wright: Ace Attorney – Justice for All (2002)
  • Phoenix Wright: Ace Attorney – Trials and Tribulations (2004)

A sorozat elsősorban Japánban népszerű, a kézikonzolok és a mobiltelefonok után pedig most a nagy platformokon is hódítani fog. Hogy a nyugati piacokon milyen sikerrel, az kérdéses, de az mindenképp pozitív, hogy a Capcom egy ilyen rétegjátékot is elhoz az Xboxos közönség számára. A Phoenix Wright: Ace Attorney Trilogy 2019 elején jelenik meg Xbox One-ra.