Pinball FX3 részletek
dreampage 2017. Sep. 08.

Megjelenési dátum, egyjátékos és multiplayer módok, új asztalok és videó – szinte mindent tudunk az új flipper játékról, amire már nem is kell sokat várni. Három hét múlva itt a következő felvonás.

Nemrég jelentette be a magyar Zen Studios, hogy hamarosan érkezik a Pinball FX3, a világ talán legnépszerűbb, legnagyobb és legjobb flipper játékának új kiadása. Az új játékba beimportálhatók lesznek a korábban megvásárolt asztalok, de érkeznek újak is, valamint kapunk sok új lehetőséget, játékmódokat, multiplayer bajnokságokat és grafikai fejlesztéseket is.

Hogy mennyire „hamarosan”, az most kiderült: a Pinball FX3 szeptember 26-án jelenik meg.

A beimportálható asztalok listája itt olvasható. Ezek a régebbi darabok is kapnak fejlesztéseket egyébként – az új Pinball FX dinamikus árnyékokat, valós idejű fényeket és átdolgozott, részletesebb textúrákat kínál majd. Megjelenésekor érkezik a Universal Classics Pinball, amely csomag három vadonatúj asztalt tartalmaz, klasszikus mozifilmek feldolgozását: Cápa, E.T. és Vissza a Jövőbe. De még idén érkeznek további új asztalok is – ezekről jelenleg nincs információ.

A budapesti csapat igyekszik új lehetőségekkel is feldobni a flipperezés élményét – az új játékmódok a régi asztalokon is használhatók lesznek. Íme, címszavakban, hogy mire lehet számítani:

Single-player:

  • Az összes, korábban már látott játékmód, plusz:
  • 1 Ball Challenge – egyetlen golyóval kell elérni a lehető legmagasabb pontszámot.
  • 5 Minute Challenge – végtelen mennyiségű golyó, de csak öt perc áll rendelkezésre.
  • Survival Challenge – adott idő alatt egyre magasabb pontszámot kell elérni.

Multiplayer:

  • Hivatalos Zen bajnokságok (megküzdhetünk a fejlesztőkkel)
  • Saját bajnokságok létrehozása
  • Hotseat mód
  • Új előrehaladási rendszer, amiben fokozatosan nyílnak meg a jutalmak

A multiplayer lehetőségekről új videót is kaptunk.

Nemsokára tehát folytatódik az idén éppen tíz éves Pinball FX sorozat, szeptember 26-tól letölthető az új rész. Azt is fontos megjegyezni, hogy cross-play támogatás is lesz Xbox One, Windows 10 és Steam játékosok között, így bármelyik platformra is vesszük meg, játszhatunk egymás pontszámai ellen (de aki akarja, ki is kapcsolhatja ezt a funkciót).