PlayerUnknown’s Battlegrounds 1.0 megjelenés
dreampage 2018. Sep. 04.

Csaknem egy év fejlesztés után a PlayerUnknown’s Battlegrounds elhagyta az Game Preview programot, és csiszoltabb, teljes játékként, hivatalosan is megjelent Xbox One-ra. Az 1.0 verzióval az is kiderült, milyen újdonságokra számíthatunk.

Nem volt problémamentes a PUBG Xbox One fejlesztése. A játék nagyon korai stádiumban lépett be az Xbox Game Preview programba, csiszolatlan volt, és mind a grafika, mind a teljesítmény szempontjából komoly gondok voltak vele. Tudják ezt a fejlesztők is, akik az elmúlt csaknem egy évben 18 frissítéssel bővítették, és tették stabilabbá, simábbá a definitív battle royale élményt. A játék viszont többé már nem a Game Preview program „foglya”: a Gamescomon bejelentették, hogy szeptember 4-én megjelenik a játék teljes, 1.0-ás verziója, és ez meg is érkezett.

Mivel egy folyamatosan változó és fejlődő címről van szó, a hivatalos megjelenés inkább csak egy új korszak kezdete. A játékélmény alapjai készen vannak, minden funkció bekerült, így a játék teljes – a további, tartalmi bővítéseken pedig még gyorsabban dolgozhatnak a fejlesztők. Az Xbox One változat az 1.0-ás változattal a következőket kapta meg:

  • Sanhok térkép. A Délkelet-Ázsiai helyszín kisebb a másik kettőnél, sűrűbb és gyorsabb akciót tesz lehetővé, új járművekkel és fegyverekkel.
  • Dinamikus időjárás. Az új helyszínnel együtt megjelenik az időjárás a PUBG-ben. Minden helyszínen több napszak és/vagy időjárási tényező lehet, például köd, eső, és ezek kombinációi.
  • War Mode. Egy teljesen új játékmód, amely deathmatch stílusban játszódik. A játéktér statikus, a lelőtt játékosok respawnolhatnak a térképen, a csapatok pedig pontokat kapnak.
  • Achievementek. Megnyitható lesz a teljes Xbox Live achievement lista, az eddig elért statisztikák és eredmények pedig átmennek a Game Preview változatból a véglegesbe.
  • Játékbeli valuta. Virtuális pénz, amivel kozmetikai elemeket (sapkák, ruhák, fegyver skinek stb.) vehetünk majd a játék saját boltjában.

A PUBG végleges verziója digitális és dobozos formában is megjelenik Xbox One-ra. Azoknak, akik már rendelkeznek a Game Preview változattal, nem kell tenniük semmit. A játék automatikusan (és ingyenesen) frissül a végleges verzióra. Jó hír viszont, hogy aki már rendelkezik a játékkal, az megjelenéskor megkapja az Xbox #1.0 DLC csomagot, néhány mutatós ruhával.

És, ha már PUBG megjelenés, akkor nem mehetünk el a tény mellett, hogy egy különleges, limitált kiadású PUBG Xbox kontroller is kapható lesz. Ez október 30-tól lesz elérhető, speciális álcafestése, fémes hatású d-padja, PUBG mintái, és most először speciálisan kiképzett, csúszásgátló ravaszai vannak. Lövöldözős játékokhoz tehát tökéletes lesz.

A játékból szintén kapható egy speciális kiadás, a PUBG – Sanhok Edition, amely az alapjáték mellett a Sahnok Eseménybérletet, exkluzív öltözékeket és 2,300 G-Érmét (a PUBG virtuális fizetőeszköze) tartalmaz.

A PlayerUnknown’s Battlegrounds tehát megjelent Xbox One-ra, és innentől nincs más hátra, mint előre – a konzol exkluzív battle royale élmény új korszakba lép. Sok finom csirkevacsorát mindenkinek!