Prey: A TranStar története
dreampage 2016. Oct. 19.

Új videóval jelentkeztek a megújult Prey fejlesztői, amiből megismerhetjük a játék helyszíne, a Talos I űrállomás nem éppen vidám történetét. Az alternatív jövőben a TranStar vállalat mozgatja a szálakat.

Ebben az alternatív történelmi síkban Kennedy elnök sosem hal meg (az ellene irányuló merénylet nem jár sikerrel), a Szovjetunió űrprogramja pedig nem úgy alakul, ahogy eredetileg tervezik: első műholdjukat ismeretlen idegen élőlények szállják meg. A két nemzet végül összefog, és űrállomást építenek az idegenek tanulmányozására, de egy sajnálatos baleset után bezárják a létesítményt. Ezután lép színre a TranStar vállalat, amely újra megnyitja az állomást – a végeredmény persze sejthető, hiszen a játékban már az idegenek által elárasztott Talos I-en fogunk kalandozni. Az új, rajzfilmszerű videó ezt a történetet meséli el látványos formában.

A Typhon névre keresztelt, alakváltó földönkívüliek sok bosszúságot fognak okozni, de erre még várnunk kell, hisz a Prey csak valamikor 2017-ben érkezik.