Puyo Puyo Tetris 2 bejelentés
dreampage 2020. Aug. 26.

Hat év után visszatér a Sega népszerű Puyo Puyo Tetris sorozata, most először pedig a nyugati Xbox One tulajdonosok is örülhetnek neki. Újabb japán franchise veti meg a lábát a Microsoft konzolján – az új puzzle játék decemberben érkezik.

Két legendás puzzle univerzum, a Puyo Puyo és a Tetris fogott össze 2014-ben, az eredmény pedig egy fergetegesen jó cím lett, ami azonban különböző jogi huzavonák miatt Xbox One-on csak Japánban jelenhetett meg. Néhány hónap múlva szerencsére vége az ínséges időknek, a folytatás ugyanis már mindenhol megjelenik. A Puyo Puyo Tetris 2: The Ultimate Puzzle Match új karakterekkel és lehetőséggel csábítja a műfaj szerelmeseit.

A Puyo Puyo Tetris sikeresen ötvözött két hasonló, ám mégis jelentősen eltérő puzzle stílust. A Sega sorozatában a képernyő tetejéről hulló színes gömblényeket bármilyen alakzatban rendezhetjük négyes formációba, míg a mindenki által jól ismert Tetris esetében rögzített formákat kell sorokba rendezni. Mindkét játék akkor ér véget, ha az elemek elérik a játéktér tetejét, de ezen felül számos más játékmechanika, egyedi képesség, támadás színesíti az akciót. Az első részben öt játékmód, rengeteg single-player és multiplayer tartalom várta a játékosokat, nem lesz ez másképp most sem.

A Puyo Puyo Tetris 2-ben egy teljesen új kampány van, ami tovább viszi az első rész eseményeit, és új szereplőket is bemutat. Ezen kívül viszont sok más opciót is tartogat, úgyhogy mindkét puzzle sorozat kedvelői bőven kapnak majd tartalmat a pénzükért. A játék első trailere rövid, de annál hangulatosabb betekintést kínál a Sega produkciójába.

A Puyo Puyo Tetris 2: The Ultimate Puzzle Match 2020. december 8-án jelenik meg Xbox One-ra és Xbox Series X-re is, úgyhogy most először végre a Microsoft konzolján is élvezhető lesz ez az ötletes, vidám sorozat. Egyúttal könnyen lehet, hogy vele az év legjobb puzzle játékát is köszönthetjük.