Raging Justice bejelentés
dreampage 2018. Feb. 05.

Visszatér egy klasszikus játéktermi műfaj, modern irányítással és retró köntösben, nem akármilyen fejlesztőktől. Lehet felkészülni a kőkemény bunyókra, érkezik a Raging Justice.

Két főhős, egy oldalra scrollozós verekedős játék, hatalmas pofonok, bűnnel teli utcák. Jól hangzik? Nem? És ha hozzáteszem, hogy egykori Rare tagok munkája? A Raging Justice játékon olyan nevek dolgoznak, mint Nic és Anna Makin, Jay Howse (Kameo: Elements of Power), a zeneszerző pedig nem más, mint Steve Burke (Star Fox Adventures, Perfect Dark Zero, Kameo, Viva Pinata). Miután elhagyták a Rare csapatát, a brit fejlesztők új stúdiót alapítottak, ez lett a MakinGames, amelynek első projektje hamarosan megjelenik Xbox One-ra.

A Raging Justice egy ízig-vérig klasszikus kooperatív bunyós anyag, hangulata részben a játéktermekből, részben a Steven Seagal, Van Damme akciófilmekből ered. A helyszín Big Smoke City, a főszereplő pedig két badass zsaru, Nikki Rage és Rick Justice, akik végigverekszik magukat az alvilági figurákon, hogy leszámoljanak a város első számú gonosztevőjével. A számtalan mozdulat mellett lőfegyverek is akadnak, de időnként akár még motoros fűnyíróra is pattanhatunk, hogy szó szerint megnyirbáljuk a maffia sorait.

A játék látványvilága a 2D és 3D érdekes keveréke, a nagyfelbontású modelleket szándékosan darabos animációkkal látták el, így a játék egyszerre kelt modern és retró hatást. A játékmenet viszont igyekszik előbbi maradni. A fejlesztők sok munkát töltenek azzal, hogy könnyen kezelhető játékot kapjuk, amelyben minden ütés erejét érezni, és nem olyan nyögvenyelős, mint a műfaj régebbi darabjai.

Megjelenési dátum még nincs, a Raging Justice valamikor idén éleszti fel az egykor szebb napokat is megélt műfajt, remélhetőleg sikerrel.