Realm Royale bejelentés
dreampage 2018. Jul. 25.

Megtörtént, aminek meg kellett történnie: a Hi-Rez Studios harmadik játéka is Xbox One-ra költözik, jön a legújabb battle royale őrület. Jövő héten már indul is a Realm Royale bétája.

Nem mondhatni meglepetésnek, hiszen PC-n hamar nagy népszerűségre tett szert a Hi-Rez Studios saját fejlesztésű battle royale játéka, de a hivatalos bejelentés most történt meg: konzolokra, így Xbox One-ra is megérkezik a Realm Royale, a SMITE és a Paladins mögött álló stúdió legújabb produkciója, amely egyben „az első fantasy battle royale” címet is birtokolja.

A játék alapjai ma már senkinek nem lehetnek ismeretlenek: életben kell maradni egy hatalmas világ egyre szűkülő játékterén, vadászni a többi játékosra, és aki utolsóként talpon marad, győz. A Realm Royale stílusában, és néhány játékmechanikában próbál új színt vinni a műfajba. Ez az első zsánerbeli cím, amely egy fantasy világban játszódik, választhatunk öt karakterosztály (Harcos, Vadász, Mágus, Mérnök és Bérgyilkos) közül, amik mind saját képességekkel rendelkeznek. A megtalált tárgyakat szétszedhetjük, hogy aztán új dolgokat fabrikáljunk belőlük, és más az utazás módja is: lábbusz helyett hátasokon tehetünk meg gyorsan nagy távolságokat. További érdekesség, hogy a halál sem azonnali. Akit leütnek, az csirkévé változik, és ha egy ideig kihúzza ebben a formában élve, akkor visszaváltozhat eredeti formájába, és folytathatja a csatát.

A Realm Royale nagyon gyorsan lett népszerű, Mixeren például már saját HypeZone csatornát is kapott (a PUBG, a Fortnite és a Rainbow 6: Siege mellett), úgyhogy már a korai hozzáférésű szakaszban is napi 24 órában leshetjük a mérkőzéseket. Az Xbox One változatról egyelőre csak annyit tudni biztosan, hogy hamarosan jön, a bétára pedig már lehet is jelentkezni ezen az oldalon. Ha a stúdió korábbi játékaiból indulunk ki, akkor valószínűleg a Realm Royale is egy szép, színes, tükörsima játék lesz, Xbox One X-en vélhetően 4K/60 fps támogatással.

Szóval, aki további impulzusokra vágyik a battle royale műfajban, az hamarosan megtalálja a számítását a Hi-Rez Studios új játékában. A béta fázis valamikor a jövő héten indul, a fejlesztők hamarosan további részletekkel szolgálnak.