Regalia: Royal Edition bejelentés
dreampage 2017. Dec. 20.

Hamarosan új szerepjátékkal bővül az Xbox One kínálata, miután a lengyel Pixelated Milk a Microsoft konzoljára is elhozza színes, klasszikus játékmenetű alkotását.

Lengyel JRPG? Ilyen is van, a fejlesztők legalábbis szeretnek így hivatkozni a játékukra. 2015-ben közösségi finanszírozású projektként indult, majd egészen népszerű szerepjáték lett belőle. Xbox One-on a Regalia: Royal Edition alcímű kiadásnak örülhetünk, ami az eredeti feljavított és kibővített változata. Az extrák között „végtelen mód” és vadonatúj karakterek is szerepelnek.

A Regalia minden szempontból megpróbálja visszahozni a klasszikus japán szerepjátékok látványvilágát és hangulatát. Színes, vicces, ugyanakkor komoly kihívást is jelent, taktikus, körökre osztott harcrendszerrel. Történetének főhőse Kyle Loren herceg, aki apja hirtelen halála nyomán megörökli a királyságot. Ez viszont nem akkora királyság (elnézést a szóviccért), miután az ország fuldoklik az adósságban. Kyle tehát kalandra indul, hogy a vidék újra régi fényében ragyoghasson – és hogy az adóbehajtók el ne kapják. Útközben mindenféle szereplővel összefuthatunk, akik vagy segítenek, vagy nem, és még néhány meglepetésbe is belefuthatunk.

A játék dióhéjban a következőket ígéri:

  • Legalább 30 órás kaland változatos fő- és mellékküldetésekkel és egyedi főellenségekkel.
  • Több tucat mellékszereplő saját kinézettel és háttértörténettel.
  • Rengeteg humor.
  • Skálázható nehézségi szint: a harcok ízlés szerint könnyebbé / nehezebbé tehetők, vagy akár át is ugorhatók.

A harcok átugrása persze nem old meg minden problémát, a Regalia ugyanis nemcsak ebből áll. Csapattársaink gondjaival is törődni kell majd, úgyhogy a harctéren kívül is meg kell állni a helyünket.

A Regalia: Royal Edition egy színes, szórakoztató kalandnak ígérkezik, ami nemcsak a régi klasszikusok stílusát hozza vissza, de remélhetőleg a műfajban kevésbé jártas játékosok is bátran próbálkozhatnak majd vele. Pontos megjelenési dátum még nincs, valamikor 2018 első negyedévében jelenik meg Xbox One-ra.