Rengeteg játék kapott FPS Boost funkciót
dreampage 2021. May. 03.

97-re nőtt a megduplázott képfrissítésű játékok száma Xbox Series X és S konzolokon, miután a Microsoft rengeteg cím esetében egyszerre engedélyezte az újgenerációs gépek extra funkcióját. Most már nagyon sok mindennel játszhatunk 60-120 fps-ben.

Az újgenerációs Xbox konzolok egyik előnye, hogy a korábban Xbox One-ra kiadott játékokat gyakran megduplázott, néhány esetben akár megnégyszerezett képfrissítéssel is képesek futtatni. Sok produkció így összehasonlíthatatlanul jobb minőségben élvezhető, mint korábban, hiszen 30 helyett 60 fps-sel futnak, vagy akár 120 fps-sel, ha rendelkezünk ehhez megfelelő tévével.

A Microsoft eddig csak kisebb adagokban tette közzé az FPS Boost funkciót használó játékokat, most azonban egyszerre több, mint hetven cím kapta meg ezt a lehetőséget. Ezzel a tükörsima mozgású kompatibilis játékok száma 97-re nőtt. A mostani adagban olyan klasszikusok vannak, mint az Alien Isolation, több Assassin’s Creed és Tomb Raider játék, a szuperlátványos Far Cry 5, a fantasztikus (és nemrég megjelent) Yakuza 6, de most már 60 fps-sel játszható a Wasteland 3, a Mad Max, és még több tucatnyi játék, amelyek ezzel szó szerint új életre kelnek. Rengeteg LEGO játék, a Halo Wars 2, vagy akár a Lords of the Fallen is kiemelendő, lehet csemegézni a listáról.

Az FPS Boost funkció azoknál a játékoknál, ahol ez a felbontás esetleges csökkentésével jár együtt Series X-en, alapból kikapcsolt állapotban van. Minden játék esetén egyénileg ki-be lehet kapcsolni a lehetőséget, ki-ki ízlése szerint. Ezt a Játékok és bővítmények kezelése / Kompatibilitási beállítások menüben találjuk.

Az így elérhető FPS Boost játékok listája a következő:


A játékok listája a hivatalos honlapon is böngészhető, a Szolgáltatásoknál az FPS Boost szűrőket kiválasztva.

Az FPS Boost funkció természetesen mindenki számára ingyenesen elérhető Xbox Series X|S konzolokon, akár külön vette meg az adott játékot, akár Xbox Game Pass vagy EA Play tagság keretében játszik vele.