Rutger Hauer az Observer főszereplője
dreampage 2017. Jul. 24.

Komoly sztárral bővült a Bloober Team cyberpunk túlélő-horror játéka. A műfaj egyik veteránja, a Szárnyas Fejvadászban legendásat alakító holland Rutger Hauer lesz a játék főszereplője, derült ki nemrég.

2084-ben járunk, amikor is a világot már megacégek uralják. Egy „digitális pestis” emberek ezreinek életét oltja ki, ezután pedig háború és mindent elárasztó drogfogyasztás pusztít. Ebben a nem túl szép jövőképben egy különleges rendőri egység, az Observer hatol be az emberek fejébe, hogy az emlékeik és a félelmeik között nyomozzon, és manipulálja azokat. A főszereplő Daniel Lazarski krakkói nyomozó, akit Rutger Hauer alakít. A színész a hangját és arcát is adta a szerephez.

Az egyébként szintén lengyel székhelyű fejlesztők új produkciója egy belső nézetű túlélő-horror játék lesz, velejéig romlott cyberpunk környezetbe ágyazva. Az emlékek és rémálmok között kutatva augmentált valósággal kereshetünk bizonyítékokat, és elemezhetünk objektumokat. Ám mivel emberek elméjében járunk, a környezet játék közben bármikor dinamikusan megváltozhat. A főszereplő kiválasztása egyébként nem véletlen, a játék hangulatát, kinézetét illetően a legnagyobb inspirációs forrásnak éppen a Blade Runner számított.

Az Observer augusztus 15-én jelenik meg Xbox One-ra.