Saját YouTube csatornát kapott az ID@Xbox
dreampage 2019. Sep. 04.

Független fejlesztésű játékokkal teli, új YouTube csatornát indított a Microsoft, amely kizárólag az indie címekre koncentrál. Egyre több ilyen játék jelenik meg, és ezeket egyre nehezebb felfedezni és nyomon követni – ezen hivatott segíteni az új felület.

Tetszik, nem tetszik, de attól még tény: a mai konzolos játékkínálat többségét a független fejlesztésű, kisebb címek teszik ki. Több ezer kis, akár néhány fős csapat dolgozik a játékokon, amik elárasztani látszanak az online áruházakat, emiatt felfedezhetőségük is nehezebb.

A Microsoft is felismerte, hogy nehéz nyomon követni az aktuális megjelenéseket, ezért külön csatornát indított az ID@Xbox (Independent Developers at Xbox) program számára. Ennek a programnak a keretében már csaknem 1500 játék jelent meg Xbox One-ra és Windows 10-re, a jövőben pedig a fő Xbox csatorna mellett egy dedikált felületen is lehet értesülni az újdonságokról, remélhetőleg minél több trailer és más videó formájában.

Akit érdekelnek a független játékok, és első kézből szeretne értesülni ezek megjelenéséről és a legújabb videókról, az mostantól megteheti az ID@Xbox YouTube csatornán. Az indie játékok videói a fő csatornáról sem tűnnek el, de itt a jövőben valószínűleg több és változatosabb tartalom lesz látható, akár játékokról, fejlesztői naplókról, kiegészítőkről vagy az ID@Xbox programot érintő hírekről és érdekességekről legyen szó.