Samurai Shodown előrendelés szezonbérlettel
dreampage 2019. May. 15.

Jövő hónapban, hosszú idő után visszatér az SNK legendás verekedős sorozata. Az új Samurai Shodown már előrendelhető Xbox One-ra, méghozzá igen komoly extrával: a szezonbérlet is jár hozzá alapból annak, aki előre megveszi a játékot.

1993-ban kezdődött a Samurai Shodown története, akkor még a legendás Neo Geo platformon, hogy aztán több, mint egy tucat folytatás és mindenféle eszközön tett látogatás után hosszú pihenőre menjen. Éppen, tíz éve, hogy valami megjelent a szériát illetően (akkor is csak egy antológia), úgyhogy a friss visszatérés mindenképp üdvözlendő. Az új játék nem folytatás, sokkal inkább reboot.

Az újjáélesztett játék Unreal Engine 4 grafikát használ, viszont megőrzi a sorozat játékmeneti alapjait és hangulatát. Újdonság benne az a „tanuló algoritmus”, ami figyeli a játékos technikáit, és az alapján hoz létre gépi ellenfeleket (ez kicsit hasonlít a Killer Instinct Shadow módjára). Eddig összesen 16 karaktert erősítettek meg, köztük három teljesen új belépőt, de a sorozat korára való tekintettel a legtöbb játékosnak valószínűleg az egész produkció újdonság lesz. Ez egyébként a tizenkettedik fő epizód a szériában, a fejlesztői korábban a King of Fighters XIV és az SNK Heroines: Tag Team Frenzy játékokon dolgoztak.

A régi-új verekedős játék már előrendelhető a Microsoft Áruházból, az előrendelés mellé pedig most tényleg jó extra jár, konkrétan a Szezonbérlet, ami négy további DLC karaktert jelent. Ezek augusztusban, októberben, decemberben és jövő februárban jelennek majd meg, kilétükről egyelőre nincs információ. További előrendelői ajándék Nakoruru „Retro 3D” öltözéke is.

A Samura Shodown 2019. június 25-én jelenik meg Xbox One-ra. Aki szeretné előrendelni, és így visszatérni (vagy elsőként belépni) az SNK verekedős világába, az megtalálja a játékot az alábbi linken. Reméljük, nem esik csorba a szamurájok becsületén.