Sárkánygömbök és szörnyvadászat
dreampage 2018. Jan. 26.

Bár még csak január vége van, ez az év első felének egyik legfontosabb napja a játékosok szempontjából. Két remek japán produkció is megjelent Xbox One-ra.

Az év eleje általában holtidőszak a videojátékok szempontjából – nem így 2018-ban. Január utolsó hétvégéjén két nagyágyú is megjelent Xbox One-ra, közülük az egyik sorozat ráadásul most először érhető el a Microsoft platformján. Mindkét játék Xbox One X Enhanced, vagyis a legerősebb konzol képességeit is kihasználják.


Dragon Ball FighterZ

A tavalyi E3-on lett bejelentve az Arc System Works (Guilty Gear, BlazBlue, Persona 4 Arena) legújabb verekedős játéka, ami szakít a korábbi Dragon Ball játékok stílusával, és kőkemény 2D-s akcióval támad. 24 játszható karakter, teljes értékű, három szemszögből végigjátszható kampány, és persze offline és online multiplayer módok. A játék 3 fős csapatokat ereszt egymásnak, lehetőség van többféle kombóra, speciális mozgásra, a sárkánygömbök összegyűjtésekor pedig még Shenron is megjelenik, hogy teljesítse a gyorsabb játékos egy kívánságát. A fejlesztők nem kezdők ebben a műfajban, látványos akció és sokféle mechanika keveredik az új verekedős anyagban.

A Dragon Ball FighterZ háromféle változatban kapható. A „FighterZ Edition” és az „Ultimate Edition” különböző mennyiségű digitális extrát (karakterek, címkék) tartalmaz, utóbbi a szezonbérletet is magában foglalja, ami 8 további karaktert nyit meg idővel.


Monster Hunter: World

Világpremier: Monster Hunter játék Xbox konzolon! Ez az első eset, hogy a Capcom tizennégy éve futó sorozata ellátogat a Microsoft platformjára, ami nem véletlen: a franchise most először próbál meg igazán nyitni a nyugati közönség felé. Az új Monster Hunter epizód minden korábbinál szebb és nagyobb, egy komplett, töltőképernyők nélküli világgal, hatalmas szörnyekkel, 14 féle fegyverrel, és olyan küldetésekkel, amiket egyedül vagy négyfős online kooperatív módban is végig lehet nyomni. Egyszerre akciójáték és RPG, csiszoltabb, könnyebben tanulható, mint a sorozat korábbi részei, vagyis tökéletes belépő mindenkinek, akinek eddig kimaradt. Az Xbox One X tulajdonosok különösen örülhetnek, ezen a konzolon többféle grafikus mód közül lehet választani.

A Monster Hunter: World kétféle változatban kapható, az alapverzió mellett ott a „Digital Deluxe” kiszerelés is, ami egy sor digitális extrát tartalmaz. A Capcom nagyon sok ingyenes kiegészítőt ígér a játékhoz küldetések és szörnyek formájában – nagy kaland kezdődik tehát a mai napon.


Akár az anime akcióra, akár a szédületes szörnyvadászatra esik a választásotok, mindenkinek nagyon jó játékot kívánok ehhez a két ígéretes címhez!