Scarlet Nexus mélymerülés
dreampage 2021. Jun. 18.

Igen hosszú, több, mint 13 perces gameplay bemutatót és fejlesztői magyarázatot kaptunk a Bandai Namco hamarosan érkező új szerepjátékához. A Scarlet Nexus világa, szereplői és harcrendszere elég egyedinek ígérkezik, érdemes vele megismerkedni.

Június 25-én, vagyis pontosan egy hét múlva jelenik meg a Bandai Namco Games vadonatúj szerepjátéka, a Scarlet Nexus Xbox Series X|S és Xbox One konzolokra. Nagyszabású kalandnak ígérkezik, amelyben a történetet egyszerre élhetjük át a két főszereplő, Yuito Sumeragi és Kasane Randall szemszögéből, ami érdekes történetmesélési technikákat jelent a játék számára. Szerencsére a Microsoft is kellő figyelmet szentel az új JRPG-nek, ezért az E3 zárásaként is funkcionáló Xbox Games Showcase Extended műsorban mélyebben is megismerkedhettünk a japán produkcióval.

A több, mint tizenhárom perces videóban a játék több fejlesztője is megszólal, akik az új projekt egy-egy aspektusáról és inspirációiról árulnak el többet. Hogyan alakult ki a világ és az ellenfelek dizájnja, mi jellemzi a vizuális stílust, hogyan működik a harcrendszer? Erre mind választ kapunk, így aki kicsit a játék kulisszái mögé nézne, az most megteheti.

Bár a Scarlet Nexus megjelenéséig már csak egy hét van hátra, a produkció akár már ki is próbálható. A Microsoft Store-ban elérhető a játék demója, így mindenki a saját gépén tehet vele egy kört. Ugyan az alábbi videó 30 fps-sel került rögzítésre, a játékmenet Xbox Series X-en lett rögzítve, ezen a konzolon 4K felbontást és 60 fps-t kapunk, ami a legjobb kombináció.

A Scarlet Nexus már előrendelhető, kapható normál és Deluxe változatban is. Ez utóbbiban az alapjáték mellett digitális művészeti könyv, digitális soundtrack és más extrák is helyet kaptak.