Scorn Xbox Series X gameplay
dreampage 2020. Oct. 22.

Az Ebb Software régóta készülő, belső nézetes horrorjátéka a következő generáció egyik legérdekesebb címe lehet. A játékból most csaknem negyed órányi színtiszta gameplay-t nézhetünk meg Xbox Series X-en.

2014-ben jelentették be, azóta készül a szerb Ebb Software sötét és félelmetes horrorjátéka, a next-gen exkluzív Scorn. A játék jövőre végre révbe ér, és Xbox Series X|S konzolokra érkezik. A különleges, meglehetősen véres és idegen kalandjáték világát H.R. Giger (Alien) munkássága ihlette, ami meg is látszik rajta.

Főszereplőnk egy bőrétől megfosztott emberszerű lény, aki elveszett egy sötét techno-organikus világban. A feladat bejárni a helyszíneket, és válaszokat keresni arra, kik vagyunk, és miért vagyunk ott, ahol. Ezt persze leírni egyszerűbb, mint megtenni, a folyosókon ugyanis gyilkos szörnyek és groteszk teremtmények várják, hogy eléjük toppanjunk… A belső nézetes akció mellett logikai feladványok, elágazások, rejtett szobák és hasonlók is várják „hősünket”.

Bár kisebb trailerek formájában már bemutatkozott, a Scorn most alaposabban is szemügyre vehető – 14 percnyi nyers gameplay-t kaptunk belőle, amely Xbox Series X-en fut, 4K/60 fps-ben.

A Scorn valamikor 2021-ben jelenik meg Xbox Series X|S konzolokra és PC-re. A jelenlegi generációs konzolokra már nem, mivel a fejlesztők semmivel sem szeretnék visszafogni az élményt.