Sea of Thieves újdonságok
dreampage 2018. May. 23.

Ezen a héten rég várt fejlesztések és funkciók kerülnek a Rare kalózos játékába, és megkaptuk az első információkat a The Hungering Deep kiegészítőről is. Épül és szépül a Sea of Thieves világa.

A múlt heti, harmadik Inside Xbox epizódban természetesen szó esett a Sea of Thieves-ről is, amely megjelenése óta heti rendszerességgel frissül. A Rare folyamatosan építi be az új játékmechanikákat, és csiszolja a meglévőket, illetve készíti a nagy kiegészítőket is, melyek közül az első, a The Hungering Deep május 29-én érkezik.

Ahogy azt már megszokhattuk, a játék újdonságairól az executive producer, Joe Neate beszélt a legutóbbi fejlesztői naplóban. Dióhéjban a következők várhatók a napokban:

  • A nem kívánt küldetéseket (Voyage) el lehet dobni (Discard).
  • Külön állítható célzás érzékenységet kapunk (Blunderbuss, Flintlock, Eye of Reach).
  • Bekerül a játékba a színvak-mód azok számára, akik emiatt nem látják jól a térképeken lévő piros X-eket. A módot bekapcsolva ezek jobban látható, vastag körvonalú fehér X-ekké válnak.
  • A fejlesztők hamarosan visszahozzák a teszter-módot, hogy a készülő frissítéseket először egy kisebb bázison tesztelhessék, megelőzve az esetleges új bugokat.
  • Szó esett a csalókról is: a Rare ezeket a játékosokat nyomon tudja követni, akik büntetésekre, tiltásokra számíthatnak.

Jövő hét kedden, május 29-én érkezik a Sea of Thieves első nagy kiegészítője, a The Hungering Deep, amiről kiderült, hogy a mélység szörnyeit fogja előtérbe helyezni. Valószínűleg új, víz alatti ellenségeket kapunk, amikkel nem csak véletlenszerűen találkozhatunk, hanem küldetések célpontját is fogják képezni. A sokat sejtető, de sokat nem mutató első trailer alapján ezeket a szörnyeket mi magunk is megidézhetjük majd a tengeren.

Neate szerint a The Hungering Deep időkorlátos jutalmakat és új kozmetikai elemeket is tartalmaz majd, vagyis akik sikerrel teljesítik az új kihívásokat, egyedi cuccokat szerezhetnek kalózukra. Természetesen ez a kiegészítő is ingyenes lesz, mint az összes többi.