Shadow of the Tomb Raider Xbox One X trailer
dreampage 2018. Sep. 09.

Ahogy a legtöbb multiplatform játékot, úgy a Shadow of the Tomb Raidert is Xbox One X-en lesz a legjobb játszani. Hogy miért, az kiderül a fejlesztők által kiadott legújabb videóból.

Már csak néhány nap, és végre megjelenik az idei ősz legígéretesebb kalandjátéka, a Shadow of the Tomb Raider, és ahogy az a nagy játékoknál megszokott, ez is teljes körű Xbox One X támogatással érkezik. A Microsoft konzolján játszhatunk legjobb minőségben – erről korábban már olvashattatok itt az Xbox Blogon, a fejlesztők viszont most videóval is prezentálják az X változat erősségeit.

A Shadow of the Tomb Raider Xbox One X-en a következő extrákat nyújtja:

  • Natív 4K (3840x2160) felbontás (30 fps mellett)
  • HDR támogatás (Xbox One S-en is)
  • Teljes körű Dolby Atmos támogatás, 360 fokos térhangzás (Xbox One S-en is)
  • Választható 1080p/60 fps mód
  • Nagyobb felbontású, élesebb textúrák, köszönhetően az X több és gyorsabb memóriájának

Az Eidos Montreal egyébként a 60 fps „Teljesítmény” módra a legbüszkébb, elmondásuk szerint sokat dolgoztak rajta, hogy a játék a legsűrűbb városokban is tartsa ezt az értéket. De azt is gondolják, hogy a jövőben a 4K HDR lesz a standard a játékoknál. Jelenleg az Xbox One X az egyetlen konzol, amely ezt valóban realitássá teszi. Ezt hamarosan Lara Croft új kalandjában láthatjuk akcióban.

A Shadow of the Tomb Raider szeptember 14-én jelenik meg Xbox One-ra, de aki előrendeli a Croft Editiont, az két nap korai hozzáféréssel már szerdán, 12-én elkezdhet vele játszani.