Shadow of the Tomb Raider képek és trailer
dreampage 2018. Apr. 27.

Lara Croft következő kalandját végre leleplezték. CG videót, képeket is kaptunk a Shadow of the Tomb Raiderből, de van pontos megjelenési dátum is. Ez a vég kezdete! Vagy a kezdet vége?

Hosszú várakozás után a Square-Enix végre lerántotta a leplet a következő Lara-kalandról. A Shadow of the Tomb Raider egy minden eddiginél erősebb főhőst mutat be, aki ezúttal egy dzsungel mélyén küzd jól bevált fegyvereivel, a jégcsákánnyal és az íjjal. Croft kisasszonyból igazi ragadozó lett, nagy utat tett meg a 2013-as hajótörött saját árnyékától is megijedő figurája óta.

Az új epizód Mexikóban és Peruban játszódik, az ellenséget pedig most is a Trinity képviseli. A játékmenet alapjai változatlanok, ezúttal is egy filmszerű, felfedezésre, harcra és ügyességre építő kalandjátékot kapunk. Lara lehetőségei viszont bővülnek, elsősorban egy csáklyával, amivel magasabb falakon is képes felmászni, szakadékok felett átlendülni, vagy épp falon futni, így a helyszínek még vertikálisabbá válnak, mint a korábbi részekben.

A játékból kaptunk egy nagyon látványos CG trailert, és néhány in-game képet is, amik elég jól demonstrálják, milyen helyszínekre és hangulatra számíthatunk az Eidos Montreal kalandjátékában.

A Shadow of the Tomb Raider szeptember 14-én jelenik meg Xbox One-ra. Előrendelni háromféle változatban lehet. A Deluxe Edition digitális extrákat (öltözékek, fegyverek) tartalmaz, míg a Croft Edition a szezonbérletet is magában foglalja, illetve még több öltözék- és fegyvercsomagot. Mindhárom kiadás elérhető digitálisan az alábbi linken.