Shape of the World bejelentés
dreampage 2017. Aug. 14.

A Gears of War 4 egyik vezető grafikusa saját játékot készít, amely igencsak messze esik az úriember előző munkájától. Harc helyett felfedezés és relaxáció egy csodálatos, új világban. Ez a Shape of the World.

Stu Maxwell neve valószínűleg nem cseng ismerősen, pedig ő volt a Gears of War 4 egyik vezető grafikai effekt művésze. Most pedig saját projektbe fogott – az általa alapított Hollow Tree Games első játéka egy álomszerű felfedező kaland, a Shape of the World, amely Xbox One-ra és PC-re érkezik valamikor a jövőben.

Egy olyan világban járunk, amely szó szerint körülöttünk építi fel önmagát, és kel életre. Minden lépés, amit megteszünk, hatással van a környezetre, amely nemcsak növekszik, de át is alakul a nyomunkban, és minden alkalommal más formát ölt. Az erdőkben új ösvények keletkeznek, állatokkal és rejtélyes monolitokkal léphetünk kapcsolatba, amik szintén átalakítják a tájat.

A játék célja bevallottan a pihenés, ezt szolgálja minden. A zene, a nyugodt tájak és a harcmentes játékmenet. Nincs időlimit, nincsenek pontszám rekordok, csak ennek az egyedülálló világnak a stresszmentes felfedezése. Különleges élményekre is számíthatunk, úszhatunk például bálnákkal és medúzákkal, mindezt pedig egyedülálló zene teszi még hangulatosabbá.

Pontos megjelenési dátumunk még nincs – a Shape of the World valamikor 2018 elején érkezik PC-re és konzolokra, így Xbox One-ra is.