Shiness: The Lightning Kingdom bemutató
dreampage 2017. Feb. 17.

Megjelenéséhez közeledik az Enigami akció-szerepjátéka, a Shiness: The Lightning Kingdom, amiből most új videót kaptunk. Mozgásban is megnézhetjük az Xbox One verziót, és megismerhetjük a játék rendszereit.

A Villám Királyság ötlete több, mint húsz évvel ezelőtt született meg a fejlesztők fejében, az indie stúdió művészeti rendezője, Samir Rebib tollából. A játék azonban sokáig váratott magára, egészen a közösségi finanszírozás elterjedéséig várni kellett rá. A sikeres Kickstarter kampány jóvoltából hamarosan Xbox One-on köszönthetjük a játékot, ami a JRPG-kre jellemző színes hangulatot ötvözi a verekedős játékok harcrendszerével.

Az új videó bemutatja a Shiness: The Lightning Kingdom világát és főbb szereplőit, de a játékmenetről is hallhatunk. Lesz benne felfedezés is bőven, a harcrendszer pedig leginkább a 3D-s verekedős játékokra emlékeztet, persze RPG elemekkel. Minden karakter – így útitársaink is – egyedi képességekkel és varázslatokkal rendelkezik, amiket a nyílt világban és a harcok során is alkalmazhatunk. A történet során az egész világ sorsát befolyásolhatjuk, egyre erősebb tárgyakra és készségekre tehetünk szert, vagyis ilyen szempontból klasszikus szerepjátékkal van dolgunk.

A videó mellé sajnos nem párosul megjelenési időpont – csak annyi biztos, hogy az amerikai fejlesztők ígéretes produkciója valamikor idén, „hamarosan” megjelenik. Remélhetőleg tavasznál tovább nem kell várnunk rá.