Shining Resonance Refrain bejelentés
dreampage 2018. Feb. 22.

Idén nyáron a Sega új szerepjátékának örülhetünk Xbox One-on, miután nyugatra jön a Shining Resonance Refrain, a régóta futó sorozat legújabb epizódja.

Az eddig csak Japánban elérhető JRPG hamarosan a nyugati játékosokat is meghódítja, itt pedig már Xbox One-ra is elérhető lesz – közölte a Sega tegnapi bejelentése. Az ősidők, pontosabban 1991 óta futó „Shining” széria már nagyon sok részt megélt, és több műfajt is képvisel. A Resonance eredetileg 2014-ben jelent meg, most viszont legszebb formájában, angolul is elérhetővé válik.

A játék főhőse Yuma Ilvern, akinek feladata, hogy megállítsa a Birodalmat, amely az ősi sárkányok erejét próbálja kiszipolyozni. Mivel egy Fénylő Sárkány ereje a főszereplőben is jelen van, igen fontos ez a küldetés – barátai segítségével Yuma elindul, hogy megmentse Astoria világát, és felfedezze saját erejét is. A játék egyik újdonsága a címben is szereplő Refrain mód, amelyben a korábban nem irányítható karakter, Excela, a Birodalom hercegnője játszható szereplőként jelenik meg. Az új kiadásba egyúttal bekerült az összes extra öltözék és mellékküldetés is.

További újdonságokat is kapunk az eredeti változathoz képest:

  • Több, mint 150 DLC elem
  • Excela Noa Aura és Jenius Aeon csapattagokként az extra játékmódban
  • Csiszolt főellenség harcok, amiket kudarc esetén újra lehet kezdeni
  • Javított mesterséges intelligencia
  • Új párbeszédek és feliratok
  • Magasabb felbontás és 60 fps

A játék kap egy különleges kiadást is. A Draconic Launch Edition névre keresztelt változat a játék dobozát egy gyönyörű rajzokkal díszített slipcase tokban kínálja. Erről egy képet is kaptunk.

Pontos megjelenési dátum sajnos még nincs. A Shining Resonance Refrain valamikor idén nyáron jelenik meg Xbox One-ra – ez is egy olyan japán sorozat tehát, amely elsőként debütál a Microsoft platformján. Várjuk szeretettel!